Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Miód tylko od pszczół?
Mysiunia Mysiunia | Platynowy Ekspert | Przepisów: 1806, Artykułów: 11
Kulinarne ABC

Miód tylko od pszczół?

Gdy ciężko kupić prawdziwy miód z pasieki, aw sklepach są niesmaczne podróby, więc jak zrobić zapasy na zimę..? Odpowiedź znajdziecie w artykule!

Alpinia
justynak223 justynak223 | Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55
Kulinarne ABC

Alpinia

Alpinia - wielu z nas nie ma pojęcia co to za przyprawa i skąd pochodzi.

Nalewka  z kwiatów bzu
edem edem | Mistrz Kuchni | Przepisów: 6, Artykułów: 65
Kulinarne ABC

Nalewka z kwiatów bzu

Czarny bez jest dość specyficzny. Ma działanie lecznicze, o ile wiemy jak korzystać z jego dobrodziejstw. Radzimy jak zrobić nalewkę z kwiatów czarnego bzu.