Piana z białek
Ubijanie piany z białek to niełatwa sztuka, ale można sobie pomóc
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Ubijanie piany z białek to niełatwa sztuka, ale można sobie pomóc
Podpowiedzi kilka na temat smażenia i gotowania ryb
Jak gotować i odgrzewać ryż aby świetnie smakował
Porady jak zrobić dobre naleśniki
Jak obchodzić się z cebula?
Dżemy bananowe - doskonałe dla amatorów tego owocu jak i dla tych, którym znudziły się klasyczne dżemy
Ile wsypać soli, gdy gotujemy makaron?
Alkohol w kuchni gości nie od dziś. Można dodawać go do ciast, mięs, przetworów aby nadać im walorów smakowych i estetycznych. Oto kilka porad jego zastosowania i podania na stole.
Nić dentystyczną możemy wykorzystać nie tylko do czyszczenia zębów. Może być przydatna w kuchni.
Rumptopf to bawarski pomysł na owoce w alkoholu.