Tommy Dewar – tworca whisky Dewar's
Wszystkie rodzaje whisky Dewar’s mają unikatową, dodatkową wartość, której inne szkockie whisky mieć nie mogą – inteligencję i mądrość Tommy’ego Dewar’a.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Wszystkie rodzaje whisky Dewar’s mają unikatową, dodatkową wartość, której inne szkockie whisky mieć nie mogą – inteligencję i mądrość Tommy’ego Dewar’a.
Początek roku to czas, kiedy podejmujemy wiele postanowień. Często jedno z nich brzmi: zacznę się zdrowo odżywiać. Jak tego dokonać?
Zimą 2008/2009 dominują kwiaty i dodatki nawiązujące do świata fantazji. Królową tej zimy jest cymbidium.
"Czekoladowy weekend we dwoje" to ciekawy pomysł dla par na spędzenie Walentynek.
Niejedna z nas zastanawia się, co zrobić, by mężczyzna naszego życia podejmował się tak prozaicznej czynności jak zmywanie.
Kuchnie wietnamską można opisać dwoma słowami – lekka i kolorowa. Gotowanie, dla Wietnamczyków jest niezwykle ważnym elementem kultury.
Producenci owoców egzotycznych zabezpieczają je syntetycznymi konserwantami. Niestety są to szkodliwe dla zdrowia związki chemiczne.
Nie tak dawno strzelały korki od szampana i błyskały fajerwerki. Minął miesiąc od Sylwestra, a niektórzy zapomnieli już, co chcieliby zmienić w swoim życiu.
Najczęściej miód wykorzystywany jest do smarowania chleba lub jako dodatek do herbaty. O wiele rzadziej słodzone są miodem zimne i ciepłe potrawy.
Jednym z najczęściej występujących zaburzeń czynności przewodu pokarmowego jest nietolerancja laktozy w przebiegu hypolaktazji...