Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Miód na zdrowie - sekrety miodu
  • 1
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Porady

Miód na zdrowie - sekrety miodu

Miód pszczeli to jeden z najcenniejszych znanych ludzkości produktów spożywczych. Słynie nie tylko z doskonałych właściwości odżywczych...

Kuchnia jawajska
justka.zet justka.zet | Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31
Kulinarne ABC

Kuchnia jawajska

Jawa jest jedną z największych wysp Archipelagu Indonezyjskiego. Kuchnię jawajską uznaje się za ojczyznę klasycznej kuchni indonezyjskiej - lekko słodkiej i łagodnej.

Alkohol na zdrowie?
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Alkohol na zdrowie?

Lekarze nefrolodzy już od dawna chwalą moczopędne właściwości piwa .Czerwone wino ma w swoim składzie bioflawonoidy...

Kuchnia węgierska
Kubula Kubula | Kuchcik | Przepisów: 0, Artykułów: 6
Kulinarne ABC

Kuchnia węgierska

Kuchnia węgierska i kuchnia polska są bardzo do siebie podobne. Obie korzystają z podobnych składników, Węgrzy cenią sobie bardziej ostry charakter potraw.