Szkocja - kraina whisky
Szkocja, znana z pięknych miejsc, położonych w górach jezior i tajemniczych zakamarków to raj dla miłośników whisky…
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Szkocja, znana z pięknych miejsc, położonych w górach jezior i tajemniczych zakamarków to raj dla miłośników whisky…
Nasze kulinarne przyzwyczajenia sprawiają, że mimo chęci podjęcia diety, ciężko zrezygnować z ulubionego chleba czy ziemniaków.
Kuchnia żydowska zaliczana jest do głównych kuchni międzynarodowych (obok francuskiej, włoskiej i chińskiej) i jest bardzo ceniona przez smakoszy.
Czy widziałeś kiedyś putnię ? Jeżeli nie to zobacz! Putnia to naczynie gdzie napełniano 25 kg zbotrytyzowanych winogron
Od wieków królujące na polskim stole ziemniaki stanowią doskonałą bazę różnorodnych dań od puree począwszy na plackach ziemniaczanych skończywszy.
Eksperci ds. kolorów amerykańskiego producenta farb prezentują trend kolorystyczny „Miasto smaków i barw”. Umiejętnie łączy on w sobie nowoczesny design z tradycyjną stylistyką.
Polak, Węgier, dwa bratanki i do szabli, i do szklanki – tak brzmi stare historyczne przysłowie.
Kuchnia indonezyjska to mieszanka kultury arabskiej, indyjskiej, chińskiej, a nawet europejskiej.
Klasa miejsca, w którym jadamy świadczy zarówno o naszym guście i manierach.
Dziecko w kuchni to poważne wyzwanie dla producentów sprzętu gospodarstwa domowego. Myśląc o bezpieczeństwie i wygodzie całej rodziny inwestują w bardzo praktyczne rozwiązania...