Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Rukola - właściwości i zastosowanie w kuchni
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Rukola - właściwości i zastosowanie w kuchni

Zawitał upragniony maj, a w wraz z nim świeża dawka warzyw, ziół i wreszcie sałat. Która z nich uważna jest za królową sałatowego menu? To oczywiście soczysta rukola! Co o niej wiemy, jak smakuje i z czym najlepiej ją serwować? Przeczytajcie!

Jak smażyć stek?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak smażyć stek?

Prawdziwi mistrzowie przyrządzania steków rozpoznają ich gotowość do spożycia po przyciśnięciu mięsa palcem. Wy też chcecie uzyskać sprężysty i soczysty stek? Koniecznie sprawdźcie nasze metody na jego smażenie!

Jak usmażyć rybę?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak usmażyć rybę?

Możliwości na przygotowanie ryb jest bardzo wiele, najczęściej jednak decydujemy się na ich usmażenie. Nic w tym dziwnego - chrupiące i aromatyczne, podbijają podniebienia nawet najwybredniejszych smakoszy. Przeczytajcie artykuł i sprawdźcie, jak prawidłowo usmażyć rybę!

Jak zrobić krupnik?
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić krupnik?

Największym sekretem pysznego krupniku jest jego konsystencja. Wiecie jaką zawartość kaszy dodać by potrawa nie była ani za rzadka, ani zbyt gęsta? Koniecznie przeczytajcie poniższy artykuł i wprowadźcie w Wasze menu idealny przepis na krupnik!

Pomysły na ciastka bez pieczenia
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pomysły na ciastka bez pieczenia

Mnogość i różnorodność ciastek i ciasteczek jest niezmierzona! Pierniczki, kruche z czekoladą czy marmoladą. Podstawowym pytaniem, jakie się nasuwa jest – czy każde z nich musi być upieczone w piekarniku, aby smakowało dobrze? Otóż nie! Nie ma nic prostszego niż ciastka bez pieczenia!

Jak ugotować rosół?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak ugotować rosół?

Rosół to typowa polska zupa! Podczas przygotowywania wymaga precyzji, wyczucia, ostrożności i oczywiście czasu. Nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez tej tradycyjnej potrawy? A może macie ochotę na urozmaicenie rosołu ciekawymi dodatkami? Przeczytajcie nasz artykuł i rozsmakujcie się w rosole!

Kulinarne pomysły na majówkę
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Kulinarne pomysły na majówkę

Majówka to czas grillowania, pikników oraz spotkań w gronie rodziny i znajomych. Jakie przysmaki przyrządzić, aby nikt nie był głodny? Sprawdźcie nasze pomysły na dania z grilla - mięsa, ryby warzywa oraz szybkie przekąski i przystawki.

Desery bez pieczenia
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Desery bez pieczenia

Kiedy za oknem piękna, słoneczna pogoda, zwiastująca wysokie temperatury – pieczenie to jedna z ostatnich czynności, na którą mamy wtedy ochotę. Sprawdźcie, jak przygotować pyszne i łatwe desery bez użycia piekarnika, które zachwycą każdego!

Jak zrobić dobre żeberka?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić dobre żeberka?

Mięso z żeberek jest bardzo dobrym źródłem białka, witamin z grupy B oraz wielu innych składników odżywczych. Nigdy nie udało Wam się przyrządzić ich dobrze? Koniecznie sprawdźcie, jak tego dokonać!