Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Dodatki aromatyzujące i smakowe do deserów
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Dodatki aromatyzujące i smakowe do deserów

Czy cukier waniliowy, sok z cytryny, karmel czy mięta są najczęściej wykorzystywanymi przez Was dodatkami do wypieków lub deserów? Odkryjcie całą gamę aromatycznych dodatków - zapraszamy!

Jak zrobić szczaw do słoików?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić szczaw do słoików?

Szczaw wystarczy posiekać, przełożyć do garnka i zagotować w wodzie z solą. Tak przyrządzony może być przełożony do słoików i przechowywany przez kilka miesięcy.

Czy margaryna jest zdrowa?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Czy margaryna jest zdrowa?

Najróżniejsze gatunki margaryn zajmują coraz więcej miejsca na sklepowych półkach. Czy mamy wystarczająco dużo wiadomości na ich temat by wiedzieć po jakie sięgać? Przeczytajcie garść informacji na temat margaryny!

Włoszczyzna - co warto o niej wiedzieć?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Włoszczyzna - co warto o niej wiedzieć?

Nie zastanawialiście się nigdy dlaczego pęczek składający się z marchwi, selera, pietruszki i pora nazywany jest włoszczyzną? Odpowiedz jest prosta - smakołyki te pochodzą z Włoch. Kto sprowadził ją do Polski? Przeczytajcie garść informacji na temat włoszczyzny!

Koncentrat pomidorowy - co kryje w słoiczku?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Koncentrat pomidorowy - co kryje w słoiczku?

Spożywanie pomidorów w przetworzonej postaci zmniejsza ryzyko zachorowań na choroby cywilizacyjne, a dodatkowo dwukrotnie zwiększa przyswajanie likopenu. Sprawdźcie, czy wiecie wszystko o koncentracie pomidorowym!

Co wiemy o śmietanie?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co wiemy o śmietanie?

Śmietana jest produktem wszechstronnie wykorzystywanym w sztuce kulinarnej! Świetnie sprawdza się jako dodatek do kremowych zup, sosów, sałatek, ciast i deserów, a także dań głównych. Co warto wiedzieć o tym mlecznym produkcie? Sprawdźcie poniżej!

Jak zrobić tartę?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić tartę?

Na słodko lub wytrawnie - która opcja tarty wydaje się dla Was atrakcyjniejsza? Poniżej znajdziecie wskazówki, jak zrobić spód i nadzienie do tej popularnej potrawy!

Jak obrać rabarbar?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak obrać rabarbar?

Łodygi starszego rabarbaru obieramy chwytając końcówki włókien nożem i pociągając je do samej góry.

Co zabrać na piknik?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co zabrać na piknik?

Jakie przysmaki zabrać ze sobą na piknik, by móc cieszyć się słońcem i zielenią traw, a jednocześnie nie być głodnym i nie martwić się o figurę? Zobaczcie nasze wskazówki!