Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Gruszki - co warto o nich wiedzieć?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Gruszki - co warto o nich wiedzieć?

Jako jedne z nielicznych owoców zawierają jod. Słodkie, soczyste gruszki gaszą pragnienie w upalne dni. Co jeszcze warto o nich wiedzieć? Zachęcamy do przeczytania artykułu!

Przetwory ze śliwek
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przetwory ze śliwek

Śliwki to owoce, które idealnie nadają się na domowe przetwory. Pysznym dżemem śliwkowym możesz smarować pieczywo, naleśniki. Co jeszcze możesz przyrządzić ze śliwek? O tym w artykule!

Jak doprawić ryby na grilla?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak doprawić ryby na grilla?

Grillowane ryby smakują wyśmienicie - im sztuka jest tłustsza, tym zdrowsza. Przyrządzanie tym sposobem nie jest trudne, jednak trzeba pamiętać o kilku ważnych rzeczach. Jakich? Odpowiedzi szukajcie w artykule!

Wszystko o metodzie sous-vide
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Wszystko o metodzie sous-vide

To nowoczesna metoda, która zyskała aprobatę wśród profesjonalistów i mistrzów kulinarnych. Na czym właściwie polega "długie gotowanie" i dlaczego staje się coraz bardziej popularne? O tym w artykule!

Co wiemy na temat borowika?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co wiemy na temat borowika?

Pełen kosz dorodnych borowików to marzenie wielu grzybiarzy. Gdzie ich szukać, jak rozpoznać i z czym podawać? Odpowiedzi szukajcie w poniższym artykule!

Przetwory z aronii
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przetwory z aronii

Z tego owocu można zrobić wiele smacznych, a przede wszystkim zdrowych przetworów. Czy wiesz, jak je przygotować? Informacje na ten temat znajdziesz w artykule - zapraszamy do lektury!

Pora na grzyby!
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pora na grzyby!

Zanim zabierzemy się do szukania przepisów na grzybowe smakołyki, warto przeczytać kilka zdań, z których dowiemy się o grzybach trochę istotnych faktów i ciekawostek. Zapraszamy do zapoznania się z podręcznikiem każdego grzybiarza!

Jak przygotować smaczne sałatki?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak przygotować smaczne sałatki?

Każda okazja jest dobra, by podać pyszną sałatkę. Doskonale nadaje się na podwieczorek lub drugie śniadanie, może też zastąpić zupę. Jak sprawić, żeby sałatka wszystkim smakowała? O tym w artykule!

Okra czyli piżmian jadalny
  • 4
Polpal Polpal | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40
Kulinarne ABC

Okra czyli piżmian jadalny

Należy do tej samej rodziny roślin ślazowatych co bawełna, kakaowiec i hibiskus. Jest jedną z najbardziej odpornych roślin na świecie, ale przymrozek może zniszczyć jej owoce. Przeczytaj i dowiedz się więcej o tym mało znanym u nas warzywie.