

Daktyle i ich cenne właściwości
Któż z nas nie słyszał chociaż raz pojęcia DAKTYLE. Warto dowiedzieć się trochę więcej o ich niezwykłych właściwościach.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Któż z nas nie słyszał chociaż raz pojęcia DAKTYLE. Warto dowiedzieć się trochę więcej o ich niezwykłych właściwościach.
Pasteryzacja jest jedną z najpopularniejszych metod utrwalania żywności. Zabieg ten mający na celu zniszczenie wszelkich drobnoustrojów, drożdży i bakterii to nic innego jak ogrzewanie produktów do określonej temperatury.
Lato to idealny czas na przygotowanie domowych i smacznych przetworów – dżemów, konfitur, powideł, pikli, sałatek. Do ich przyrządzenia oprócz świeżych dojrzałych owoców lub warzyw potrzebne nam będą naczynia, w których zamkniemy nasze kulinarne smakołyki. Słoiki nadają się do tego idealnie.
Kiszone, konserwowe, a nawet z dodatkiem imbiru i pieprzem cayenne - to tylko niektóre z naszych propozycji na pyszne ogórkowe przetwory. Chcesz wiedzieć więcej? Przeczytaj nasz artykuł i ciesz się wyśmienitym smakiem ogórków przez cały rok!
Bazary wciąż pełne są świeżych warzyw. Jeśli chcecie cieszyć się nimi przez cały rok, warto je zamrozić. Jakimi sposobami to zrobić? Odpowiedzi szukajcie w artykule!
Nadszedł wreszcie upragniony czas wakacji. Dla naszych pociech oznacza to swobodę, wycieczki i nowe znajomości. Jakie jedzenie zapakować dziecku na długi wyjazd? O tym w artykule, zapraszamy!
Pamiętacie wakacje na wsi? Jeśli tak, z pewnością nie zapomnieliście także smaku kwaskowych i chrupiących papierówek! W artykule dowiecie się wielu ciekawostek na ich temat, a także znajdziecie inspirujące przepisy z ich udziałem. Zapraszamy!
Wycięta na kształt uśmiechniętej buzi dynia kojarzy nam się z amerykańskim świętem Halloween. Niegdyś jednak warzywo to związane było z zabłąkanymi i potępionymi duszami! Przeczytaj artykuł i dowiedź się więcej ciekawostek na temat dyni!
Macie ochotę przyrządzić danie z wiśni! Dziś zdradzimy Wam kilka sposobów na wydrylowanie tych owoców.
Zwarzona w zupie śmietana nie wygląda zbyt dobrze. Jak tego uniknąć? Skorzystaj z naszych porad i poznaj sprawdzone sposoby, jak właściwe zagęszczać i doprawiać zupy. Zapraszamy do lektury!