gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Daktyle i ich cenne właściwości
Któż z nas nie słyszał chociaż raz pojęcia DAKTYLE. Warto dowiedzieć się trochę więcej o ich niezwykłych właściwościach.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Któż z nas nie słyszał chociaż raz pojęcia DAKTYLE. Warto dowiedzieć się trochę więcej o ich niezwykłych właściwościach.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Pasteryzacja jest jedną z najpopularniejszych metod utrwalania żywności. Zabieg ten mający na celu zniszczenie wszelkich drobnoustrojów, drożdży i bakterii to nic innego jak ogrzewanie produktów do określonej temperatury.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Lato to idealny czas na przygotowanie domowych i smacznych przetworów – dżemów, konfitur, powideł, pikli, sałatek. Do ich przyrządzenia oprócz świeżych dojrzałych owoców lub warzyw potrzebne nam będą naczynia, w których zamkniemy nasze kulinarne smakołyki. Słoiki nadają się do tego idealnie.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kiszone, konserwowe, a nawet z dodatkiem imbiru i pieprzem cayenne - to tylko niektóre z naszych propozycji na pyszne ogórkowe przetwory. Chcesz wiedzieć więcej? Przeczytaj nasz artykuł i ciesz się wyśmienitym smakiem ogórków przez cały rok!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Bazary wciąż pełne są świeżych warzyw. Jeśli chcecie cieszyć się nimi przez cały rok, warto je zamrozić. Jakimi sposobami to zrobić? Odpowiedzi szukajcie w artykule!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nadszedł wreszcie upragniony czas wakacji. Dla naszych pociech oznacza to swobodę, wycieczki i nowe znajomości. Jakie jedzenie zapakować dziecku na długi wyjazd? O tym w artykule, zapraszamy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Pamiętacie wakacje na wsi? Jeśli tak, z pewnością nie zapomnieliście także smaku kwaskowych i chrupiących papierówek! W artykule dowiecie się wielu ciekawostek na ich temat, a także znajdziecie inspirujące przepisy z ich udziałem. Zapraszamy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wycięta na kształt uśmiechniętej buzi dynia kojarzy nam się z amerykańskim świętem Halloween. Niegdyś jednak warzywo to związane było z zabłąkanymi i potępionymi duszami! Przeczytaj artykuł i dowiedź się więcej ciekawostek na temat dyni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Macie ochotę przyrządzić danie z wiśni! Dziś zdradzimy Wam kilka sposobów na wydrylowanie tych owoców.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zwarzona w zupie śmietana nie wygląda zbyt dobrze. Jak tego uniknąć? Skorzystaj z naszych porad i poznaj sprawdzone sposoby, jak właściwe zagęszczać i doprawiać zupy. Zapraszamy do lektury!