Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Gołąbek, co o nim wiemy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Gołąbek, co o nim wiemy?

Gołąbek to grzyb znany przede wszystkim doświadczonym grzybiarzom. Jak nie pomylić go z innymi gatunkami i cieszyć się jego smakiem? Odpowiedzi szukajcie w naszym artykule!

Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną?

Zdarza się, że przyrządzona przez Ciebie kasza jest sklejona lub nie możesz pozbyć się jej gorzkawego posmaku? To już przeszłość, my podpowiemy Ci, jak właściwie przygotować kaszę jaglaną!

Smakowite maślaki
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Smakowite maślaki

Maślaki to grzyby, które występują w naszych lasach najczęściej ze wszystkich jadalnych owocników. Wiecie, że wyróżnić można kilka odmian tych smakołyków? Zapoznajcie się z artykułem i stańcie się ekspertami w dziedzinie tych grzybów!

Jak przyrządzić fasolę szparagową?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak przyrządzić fasolę szparagową?

W sezonie letnim chętnie zajadamy się świeżą fasolką szparagową. Jak ją ugotować, by nie była twarda i łykowata? W naszym artykule znajdziecie cenne wskazówki i porady, jak przyrządzić to warzywo!

Mleczaj czyli rudy rydz!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Mleczaj czyli rudy rydz!

Któż z nas nie słyszał popularnej piosenki o rydzu wykonywanej przez Helenę Majdaniec? Wokalistka wyraża się o nim w samych superlatywach. My również nie mamy wątpliwości co do jego zalet, dlatego postanowiliśmy przybliżyć Wam charakterystykę tego grzyba. Zapraszamy!

Co warto wiedzieć o koźlarzu?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co warto wiedzieć o koźlarzu?

Koźlarze to jedne z najczęściej spotykanych grzybów w polskich lasach. Wiecie, jak je trafnie rozpoznać, a później wykorzystać kulinarnie? Zapoznajcie się z naszym poradniczym artykułem na temat tych urokliwych owocników!

Jak należy jeść owoce morza?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Savoir-Vivre

Jak należy jeść owoce morza?

Owoce morza coraz częściej trafiają do menu uroczystości takich jak przyjęcie urodzinowe, wesela czy chrzciny. Jak nie popełnić gafy podczas jedzenia tych specjałów? Sprawdźcie nasze rady!