

rady odnośnie wody mineralnej
O czym trzeba wiedzieć kupując wodę
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
O czym trzeba wiedzieć kupując wodę
Świeże warzywa należy myć na krótko przed przyrządzeniem
młodego, różowego, rabarbaru nie trzeba obierać ze skórki
jak przygotować ciasto do pizzy
Piwa regionalne, niepasteryzowane, produkowane rzemieślniczo znajdują swoich zwolenników. Zmieniają się gusta Polaków – w kwestii wyboru piwa wcale nie chcemy być światowi.
kilka pomysłów na udane sałatki
pomidory to bogate źrodlo witamin
Melisa jest najlepszym lekarstwem na serce
Ziele wyrastające do 2 metrów wysokości, jest doskonałym dodatkiem nie tylko do wszelkiego rodzaju zup, sosów i mięs, ale również do zwykłych kanapek
Herbata nie tylko w kolorze herbacianym