

Jajka
Żeby jajka podczas gotowania nie popękały...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Żeby jajka podczas gotowania nie popękały...
Prezentujemy trzydniową dietę na dobre trawienie autorstwa dietetyka. Temat aktualny, zwłaszcza w kontekście nadchodzących Świąt...
Badania nad sposobem żywienia Polaków wykazują, że spożywamy za mało owoców i warzyw - nie tylko świeżych, ale i przetworzonych. Poznaj opinię eksperta.
Walcz z pomocą diety z przedwiosennym osłabieniem, złym nastrojem i kondycją. A jeśli dodasz do tego odrobinę ruchu, zregenerujesz siły w pełni. Poznaj opinię eksperta.
Większość stosowanych przez nas diet nie przynosi spodziewanych skutków - po paru miesiącach wracamy do "starej" wagi. Jak tego uniknąć radzi specjalista.
Kuchnia francuska to wieki tradycji, integralny element francuskiej kultury i duma narodowa wszystkich Francuzów.
Psuje sie Ci szybko natka pietruszki, koperek ,salata itd.....
Obiad w 30- 40 min, w jednym naczyniu na jednym palniku, bez mieszania;)
Prosty sposób na zawilgoconą, ściemniała deskę kuchenną.
W jaki sposób złagodzić zbyt intensywny smak potrawy? ananas