

Tokaje Putniowe
Czy widziałeś kiedyś putnię ? Jeżeli nie to zobacz! Putnia to naczynie gdzie napełniano 25 kg zbotrytyzowanych winogron
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Czy widziałeś kiedyś putnię ? Jeżeli nie to zobacz! Putnia to naczynie gdzie napełniano 25 kg zbotrytyzowanych winogron
Od wieków królujące na polskim stole ziemniaki stanowią doskonałą bazę różnorodnych dań od puree począwszy na plackach ziemniaczanych skończywszy.
Jak wielkie znaczenie dla naszego organizmu ma woda, chyba każdy wie, dlatego trzeba pamiętać, by była stałym elementem codziennej diety.
Eksperci ds. kolorów amerykańskiego producenta farb prezentują trend kolorystyczny „Miasto smaków i barw”. Umiejętnie łączy on w sobie nowoczesny design z tradycyjną stylistyką.
Jeśli masz ochotę na lekką i dietetyczną potrawę, możesz usmażyć rybę lub mięso, nie używając żadnego tłuszczu.
Polak, Węgier, dwa bratanki i do szabli, i do szklanki – tak brzmi stare historyczne przysłowie.
Kuchnia indonezyjska to mieszanka kultury arabskiej, indyjskiej, chińskiej, a nawet europejskiej.
Klasa miejsca, w którym jadamy świadczy zarówno o naszym guście i manierach.
Masz dość brzydkich plam i ciemnych nalotów na Twoich srebrnych sztućcach? Istnieje łatwy i domowy sposób na ich usunięcie!
Nieraz pewnie zdarzyło Ci się dodać o jedną szczyptę soli za dużo i cała potrawa lądowała w koszu na śmieci. Jest na to łatwy sposób...