admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Tokaje Putniowe
Czy widziałeś kiedyś putnię ? Jeżeli nie to zobacz! Putnia to naczynie gdzie napełniano 25 kg zbotrytyzowanych winogron
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Czy widziałeś kiedyś putnię ? Jeżeli nie to zobacz! Putnia to naczynie gdzie napełniano 25 kg zbotrytyzowanych winogron
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Od wieków królujące na polskim stole ziemniaki stanowią doskonałą bazę różnorodnych dań od puree począwszy na plackach ziemniaczanych skończywszy.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Jak wielkie znaczenie dla naszego organizmu ma woda, chyba każdy wie, dlatego trzeba pamiętać, by była stałym elementem codziennej diety.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Eksperci ds. kolorów amerykańskiego producenta farb prezentują trend kolorystyczny „Miasto smaków i barw”. Umiejętnie łączy on w sobie nowoczesny design z tradycyjną stylistyką.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Jeśli masz ochotę na lekką i dietetyczną potrawę, możesz usmażyć rybę lub mięso, nie używając żadnego tłuszczu.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Polak, Węgier, dwa bratanki i do szabli, i do szklanki – tak brzmi stare historyczne przysłowie.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Kuchnia indonezyjska to mieszanka kultury arabskiej, indyjskiej, chińskiej, a nawet europejskiej.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Klasa miejsca, w którym jadamy świadczy zarówno o naszym guście i manierach.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Masz dość brzydkich plam i ciemnych nalotów na Twoich srebrnych sztućcach? Istnieje łatwy i domowy sposób na ich usunięcie!
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Nieraz pewnie zdarzyło Ci się dodać o jedną szczyptę soli za dużo i cała potrawa lądowała w koszu na śmieci. Jest na to łatwy sposób...