Początkujący przedszkolak
Pierwsze dni w przedszkolu to dla dziecka nowe otoczenie i nieznajome twarze. Jak pomóc poczatkujacemu przedszkolakowi w przystosowaniu się do tej zmiany?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Pierwsze dni w przedszkolu to dla dziecka nowe otoczenie i nieznajome twarze. Jak pomóc poczatkujacemu przedszkolakowi w przystosowaniu się do tej zmiany?
Gdy kupujemy sok w sklepie, wybierajmy zawsze te mętne, z naturalnym osadem.
Nawyki żywieniowe oraz styl życia Polaków pozostawiają wiele do życzenia.
Wyprawa na Hawaje to podróż do prawdziwego raju na ziemi. Wymaga jednak przebycia 13,5 tysiąca kilometrów, wolnego czasu i niemałych środków.
Frytki to jedno z naszych ulubionych dań. Jak je przygotować, by były smaczne i zdrowe?
ANTOCYJANY to barwniki roślinne o kolorze czerwonym, niebieskim lub fioletowym. z grupy fitoskładników zwanej flawonoidami, które pełnią funkcje ochronne.
Nie musisz wydawać fortuny na ulubione jogurty. Możesz zrobić je sama w domu.
96% kobiet nie ma świadomości, że na miażdżycę może zachorować każdy niezależnie od wieku - wynika z raportu badania opinii publicznej...
Akademia Misia Haribo to program edukacyjny, którego celem jest wspieranie edukacji dzieci w wieku przedszkolnym...
Filet z kurczaka będzie bardziej soczysty, jeśli dzień wcześniej zanurzysz go w marynacie