Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Owoce nie ściemnieją
Owoce użyte do dekoracji ciasta (np.jabłka, brzoskwinie) podczas pieczenia w wysokiej temperaturze mogą ściemnieć...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Owoce użyte do dekoracji ciasta (np.jabłka, brzoskwinie) podczas pieczenia w wysokiej temperaturze mogą ściemnieć...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Suszone owoce dodawane do ciasta nabiorą niezwykłego aromatu, jeśli namoczysz je w wodzie...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Aby urozmaicić smak bezowych spodów lub ciasteczek, do ubijanej masy z białek i cukru...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Połowę ciasta zabarw, dodając do niej kakao lub czekoladę. Najpierw wylej do formy ciasto jasne...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Nie wsypuj całej odmierzonej porcji mąki na wierzch ubitych jajek – zniszczy to strukturę piany i biszkopt będzie gorzej rósł.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ciasto drożdżowe przygotujesz szybciej i prościej z drożdżami suszonymi instant. Wystarczy wymieszać je ze składnikami ciasta i pozostawić do wyrośnięcia.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Oznacza to, że foremka na ciasto jest za mała lub zbyt niska. Najpierw podłóż pod nią kawałek papieru do pieczenia...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ciasto kruche nie rozerwie się podczas przekładania na blachę, jeśli nawiniesz je na oprószony mąką wałek i ostrożnie rozłożysz na blasze.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Komunia dziecka to dzień wyjątkowy nie tylko dla niego, ale także dla całej rodziny. Wybieranie prezentów, kupno garnituru, dobór sukienki
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844W zaciszu własnego domu możesz stworzyć swój własny luksusowy świat. Samodzielnie przygotowane i przeprowadzone kawowe zabiegi sprawią...