Co zrobić z jaj komarów?
Czy potrawa z komarzych jaj trafi niedługo do menu jednej z najlepszych restauracji świata?
Czy potrawa z komarzych jaj trafi niedługo do menu jednej z najlepszych restauracji świata?
Jak smakuje konik polny? Czy trudno przyrządzić larwy os? Przedstawiamy krótki przegląd jadalnych owadów.
Sezon na grzyby można uznać za rozpoczęty, warto wiedzieć, gdzie w tym roku wybrać się na grzybobranie i jak wykorzystać skarby lasu w swojej domowej kuchni.
Macie ochotę poczuć się bardziej na wsi podczas przyrządzania porannej jajecznicy? Nic prostszego!
Na pewno zgłodniejecie po obejrzeniu tych zdjęć flag przygotowanych z produktów charakterystycznych dla różnych państw!
W każdym miejscu na świecie możemy spotkać się z różnymi zwyczajami kulinarnymi dotyczącymi śniadań. Poranny posiłek to nie tylko kanapka z serem i szynką czy płatki z mlekiem!
Pod koniec sierpnia w Szwecji odbywają się festiwale na cześć kiszonych śledzi. Dowiedzcie się więcej o tym intrygującym zapachem produkcie!
Pierwszy kawałek mięsa wyhodowany w laboratorium wylądował na patelni. Podobno smakuje prawie jak "prawdziwe" mięso.
La Tomatina przyciąga tysiące turystów z całego świata, w tym roku pomidorowa bitwa odbędzie się 28 sierpnia.
Pomidory można kupić przez cały rok, właśnie teraz są najsmaczniejsze, najbardziej aromatyczne – i najtańsze. Poznaj zalety pomidora.