Poznaj najlepsze smaczki i ciekawostki kulinarne z całego świata. Odkryj kuchnie tradycyjną, molekularną i tą z najdalszych zakątków świata.
 
Zobacz jak wygląda czekoladowy kebab, w ile minut można zjeść 20 pączków oraz poznaj tajemnice niezwykłych i oryginalnych przypraw. Dowiedz się do czego możesz użyć w kuchni papedy, jak wyglądają ziarna sorgo – zboża z Afryki, dlaczego whisky będzie w kosmosie.

Sprawdź kiedy obchodzimy Święto Musztardy, Dzień Buraka i Sernika. Specjalnie dla Was na  bieżąco aktualizujemy Kalendarz Świąt Kulinarnych. Dzięki nam będziecie pamiętać o każdym święcie kulinarnym.

Jedzenie to sztuka. Prezentujemy Wam niezwykłe obrazy z jedzenia. Sprawdźcie jak artystycznie można wykorzystać arbuza, lody, papryczkę chili, mięso.

Nasze Smaczki dodadzą smaczku waszemu kulinarnemu życiu.
Kozie sery - smaczne i zdrowe
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Kozie sery - smaczne i zdrowe

Sery na bazie koziego mleka polecane są wszystkim chcącym zdrowo się odżywiać, dzięki czemu zajmuje ono tak ważne miejsce w prawidłowej diecie.

Najdroższa pizza świata
  • 6
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Smaczki

Najdroższa pizza świata

W menu jednej z pizzerii w mieście Valletta, stolicy Malty znajduje się najdroższa pizza na świecie. Za co tyle się płaci?

Największy karp świata
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Największy karp świata

Kto i gdzie złowił największego karpia? Ile ważył i jaki świąteczny stół utrzyma tę rekordową rybę? Po żydowsku, w galarecie czy smażoną?

Rodzaje i zastosowanie mąki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Rodzaje i zastosowanie mąki

Charakterystyka i zastosowanie mąki: tortowej, krupczatki, chlebowej, razowej, orkiszowej, żytniej, sojowej, gryczanej oraz kukurydzianej.

Skarby z różnych stron Polski
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Skarby z różnych stron Polski


Zobacz najbardziej znane, regionalne produkty Polski. Poznaj przepisy z wykorzystaniem: oscypka, wiśni, kiełbasy, sera, miodu pitnego oraz jabłek.

Sezon na Hiszpańską Oliwkę!
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Sezon na Hiszpańską Oliwkę!

W Hiszpanii trwa zbiór oliwek i rozpoczyna się okres nazywany "El veranillo". Dowiedz się więcej na temat tego szczególnego czasu. Poznaj przepisy z użyciem oliwek.