Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Zgotuj sobie zdrowie - z SAMMI to proste!
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Trendy kulinarne

Zgotuj sobie zdrowie - z SAMMI to proste!

Zazwyczaj wiosną postanawiamy zadbać o swoją figurę. Z myślą o zbliżającym się lecie chcemy przedstawić Wam kilka znakomitych przepisów, które przyrządzicie wykorzystując naczynie Sammi i jego niezwykłe właściwości.

Twardy orzech do zgryzienia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Twardy orzech do zgryzienia

Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez orzechów... Są idealne jako dodatek do granoli, sałatek, tart. Dodajemy je do farszów, wykorzystujemy jako bazę do past i masła orzechowego.

Czym jest Skrei i dlaczego warto go jeść?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Czym jest Skrei i dlaczego warto go jeść?

Pod dziwnie brzmiącą nazwą kryje się... wyjątkowa odmiana dorsza! Niskokaloryczny, pełen składników odżywczych Skrei trafia na stoły jedynie przez cztery miesiące w ciągu roku!

Wielkanoc palce lizać!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Wielkanoc palce lizać!

Wypieki mają szczególne miejsce w wielkanocnej tradycji. Mazurki, baby, serniki od lat niezmiennie goszczą na naszych stołach. Ale jak upiec ciasto wyjątkowe? Tego zadania podejmą się uczestnicy „Bake off – Ale ciacho!”.

Podniebne smaki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Podniebne smaki

Przed uczestnikami „MasterChefa Juniora” nowe, wyjątkowe zadanie. Opuszczą studio telewizyjne i przygotują dania w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie! Staną także twarzą w twarz z... indykiem!

Bloger Tygodnia - Słodkie atelier
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Słodkie atelier

Dzisiejszy wywiad zapowiada się naprawdę słodko! W cyklu Bloger Tygodnia gościmy bowiem Piotra Fila, autora bloga Słodkie Atelier. Skąd w tak młodym wieku tyle pasji i umiejętności? I co wspólnego ma z tym... Francja? Przeczytajcie!

Jeszcze piękniejsze święta!
  • 1
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Aktualności Gotujmy

Jeszcze piękniejsze święta!

Wielkanoc tuż, tuż! Uroczystą atmosferę towarzyszącą tym dniom warto podkreślić przydatnymi - a często również zabawnymi - gadżetami! Zobaczcie, co dla Was wybraliśmy!