

Twardy orzech do zgryzienia
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez orzechów... Są idealne jako dodatek do granoli, sałatek, tart. Dodajemy je do farszów, wykorzystujemy jako bazę do past i masła orzechowego.
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez orzechów... Są idealne jako dodatek do granoli, sałatek, tart. Dodajemy je do farszów, wykorzystujemy jako bazę do past i masła orzechowego.
Pod dziwnie brzmiącą nazwą kryje się... wyjątkowa odmiana dorsza! Niskokaloryczny, pełen składników odżywczych Skrei trafia na stoły jedynie przez cztery miesiące w ciągu roku!
Kiedy dopada Cię ochota na małe co nieco, pragniesz czegoś wyjątkowego, co sprawi, że zapomnisz o codziennej rutynie, oddasz się przyjemności smaku, a w myślach przeniesiesz w klimatyczne zakątki świata.
Tradycyjne, polskie potrawy obfitujące w jajka i drób to charakterystyczne symbole Wielkanocy. Pieczony kurczak z dodatkiem warzyw to wyjątkowa propozycja na święta! Przekonaj się,że Kurczak Zagrodowy sprawdzi się do tego idealnie!
Wypieki mają szczególne miejsce w wielkanocnej tradycji. Mazurki, baby, serniki od lat niezmiennie goszczą na naszych stołach. Ale jak upiec ciasto wyjątkowe? Tego zadania podejmą się uczestnicy „Bake off – Ale ciacho!”.
Przed uczestnikami „MasterChefa Juniora” nowe, wyjątkowe zadanie. Opuszczą studio telewizyjne i przygotują dania w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie! Staną także twarzą w twarz z... indykiem!
Z gotowaniem metodą sous-vide jest trochę jak z San Escobar - większość o tym słyszała, jednak nie każdy wie, o co tak naprawdę chodzi.
Dzisiejszy wywiad zapowiada się naprawdę słodko! W cyklu Bloger Tygodnia gościmy bowiem Piotra Fila, autora bloga Słodkie Atelier. Skąd w tak młodym wieku tyle pasji i umiejętności? I co wspólnego ma z tym... Francja? Przeczytajcie!
Wielkanoc tuż, tuż! Uroczystą atmosferę towarzyszącą tym dniom warto podkreślić przydatnymi - a często również zabawnymi - gadżetami! Zobaczcie, co dla Was wybraliśmy!
Wielokrotnie chciałaś zmienić nawyki żywieniowe swojej rodziny? Niestety próby codziennego gotowania warzyw na parze, odtłuszczania mięsnych potraw bądź ograniczenia solenia kończyły się fiaskiem? Po godzinach spędzonych w kuchni na gotowaniu, pieczeniu, zmywaniu - po prostu dawałaś za wygraną? Podejmij tę próbę jeszcze raz! Z naczyniem SAMMI będzie Ci znacznie łatwiej!