redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Egzotyczne pyszności
Liczi, kumkwat czy papaja? Egzotyczne owoce są na wyciągnięcie ręki. Odkryj ich niezwykłe zalety!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Liczi, kumkwat czy papaja? Egzotyczne owoce są na wyciągnięcie ręki. Odkryj ich niezwykłe zalety!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Każdy z nas kocha podróże! Pozwalają oderwać się od codziennych spraw, odpocząć, a przy tym poznać kulturę i tradycje danego regionu lub kraju. A jak wyglądają podróże kucharzy? Czy są inne niż nasze?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Orędowniczka zdrowego stylu życia, Katarzyna Błażejewska Stuhr poprowadziła niezwykłe spotkanie, które zainspirowało nas do dalszych eksperymentów w kuchni! Sprawdźcie naszą relację z warsztatów!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Mistrzowskie warsztaty kulinarne, które zostały zorganizowane przez markę Olej Wielkopolski odbyły się 7 marca w Hali Koszyki. Sprawdźcie relację z tego zdarzenia i dowiedzcie się, dlaczego warto sięgać po olej rzepakowy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Łączenie mięsa i owoców to duża sztuka. Już w kuchni staropolskiej wzmacniano więzi pomiędzy schabem i śliwką, kaczką i jabłkami, gęsią i żurawiną. Obecnie na topie są mariaże mięsa z owocami egzotycznymi, takimi jak ananasy, mango czy awokado. A Wy, jakie mięsno-owocowe połączenia lubicie najbardziej?
Magdalenaa
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Róża Mucha-Myśliwiec. Porzuciła pracę w korporacji i zajęła się prowadzeniem słodkiego bloga kulinarnego - Ciastkożercy. Nie przejmuje się jeśli ciasto nie wychodzi takie jakby chciała. Wręcz przeciwnie - widzi w tym dużą szansę. Jaką? Przeczytajcie!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Podczas ostatniej wizyty w Kambodży Jolie pokazała swoim dzieciom jak prawidłowo przyrządzić insekty. Później wspólnie zajadali się pająkami i skorpionami.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dwadzieścia dziewięć zgłoszeń. Osiem dopuszczonych zespołów z całego kraju. Cały dzień zmagań na najwyższym kulinarnym poziomie. Tak wyglądały III Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra w Licheniu, które pozwoliły wyłonić zwycięzcę – zespół z Hotelu Zamek Gniew.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Macie ochotę na wspaniałą kulinarna ucztę! Koniecznie skorzystajcie z przepisów Raymonda Blancka, francuskiego szefa kuchni i właściciela kilku prestiżowych restauracji w Wielkiej Brytanii oraz Rachel Allen, irlandzkiej mistrzyni kuchni i autorki wielu kulinarnych książek.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Przekonaj się, ile radości daje własnoręcznie tworzenie różnorakich ozdób od podstaw! Pod czujnym okiem Hani Kozłowskiej dowiesz się, jak w wyjątkowy sposób ozdobić jajka (także metodą decoupage!), przygotujesz również wyjątkowe doniczki do ziół.