Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
SAMMI - naczynie do zadań specjalnych!
  • 7
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
AGD

SAMMI - naczynie do zadań specjalnych!

Wielokrotnie chciałaś zmienić nawyki żywieniowe swojej rodziny? Niestety próby codziennego gotowania warzyw na parze, odtłuszczania mięsnych potraw bądź ograniczenia solenia kończyły się fiaskiem? Po godzinach spędzonych w kuchni na gotowaniu, pieczeniu, zmywaniu - po prostu dawałaś za wygraną? Podejmij tę próbę jeszcze raz! Z naczyniem SAMMI będzie Ci znacznie łatwiej!

Egzotyczne pyszności
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Egzotyczne pyszności

Liczi, kumkwat czy papaja? Egzotyczne owoce są na wyciągnięcie ręki. Odkryj ich niezwykłe zalety!

Podróże ze smakiem
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Podróże ze smakiem

Każdy z nas kocha podróże! Pozwalają oderwać się od codziennych spraw, odpocząć, a przy tym poznać kulturę i tradycje danego regionu lub kraju. A jak wyglądają podróże kucharzy? Czy są inne niż nasze?

Live cooking z Olejem Wielkopolskim
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Live cooking z Olejem Wielkopolskim

Mistrzowskie warsztaty kulinarne, które zostały zorganizowane przez markę Olej Wielkopolski odbyły się 7 marca w Hali Koszyki. Sprawdźcie relację z tego zdarzenia i dowiedzcie się, dlaczego warto sięgać po olej rzepakowy!

Konkurs - Mięsno-owocowe połączenia!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Konkurs - Mięsno-owocowe połączenia!

Łączenie mięsa i owoców to duża sztuka. Już w kuchni staropolskiej wzmacniano więzi pomiędzy schabem i śliwką, kaczką i jabłkami, gęsią i żurawiną. Obecnie na topie są mariaże mięsa z owocami egzotycznymi, takimi jak ananasy, mango czy awokado. A Wy, jakie mięsno-owocowe połączenia lubicie najbardziej?

Bloger Tygodnia - Ciastkożercy
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Ciastkożercy

Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Róża Mucha-Myśliwiec. Porzuciła pracę w korporacji i zajęła się prowadzeniem słodkiego bloga kulinarnego - Ciastkożercy. Nie przejmuje się jeśli ciasto nie wychodzi takie jakby chciała. Wręcz przeciwnie - widzi w tym dużą szansę. Jaką? Przeczytajcie!

Angelina Jolie poleca robaki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Angelina Jolie poleca robaki

Podczas ostatniej wizyty w Kambodży Jolie pokazała swoim dzieciom jak prawidłowo przyrządzić insekty. Później wspólnie zajadali się pająkami i skorpionami.

Jesiotr powraca na stoły – Mistrzowie Polski wybrani!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - relacje

Jesiotr powraca na stoły – Mistrzowie Polski wybrani!

Dwadzieścia dziewięć zgłoszeń. Osiem dopuszczonych zespołów z całego kraju. Cały dzień zmagań na najwyższym kulinarnym poziomie. Tak wyglądały III Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra w Licheniu, które pozwoliły wyłonić zwycięzcę – zespół z Hotelu Zamek Gniew.

Od przystawki do deseru
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Od przystawki do deseru

Macie ochotę na wspaniałą kulinarna ucztę! Koniecznie skorzystajcie z przepisów Raymonda Blancka, francuskiego szefa kuchni i właściciela kilku prestiżowych restauracji w Wielkiej Brytanii oraz Rachel Allen, irlandzkiej mistrzyni kuchni i autorki wielu kulinarnych książek.