Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak

W Akademii Kulinarnej Whirlpool odbyły się warsztaty kulinarne 'Ziarna w majowej odsłonie' prowadzone przez Dominikę Wójciak, zwyciężczynię III edycji MasterChefa. Redakcja Gotujmy.pl również tam była i gotowała smaczne potrawy. Odkryjcie smaczne przepisy, przygotowane przez Dominikę!

Gotowe dania w słoikach - fakty i mity
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dania gotowe

Gotowe dania w słoikach - fakty i mity

Coraz częściej w naszym menu znajdują się dania gotowe. Kiedyś jedliśmy je głównie podczas wakacji, dziś sięgamy po nie coraz częściej. Czy dania ze słoików mogą być podstawą codziennej diety? Czy istnieją naturalne dania gotowe? Jak je rozpoznać? Obalamy mity i przedstawiamy fakty o daniach gotowych.

Wszystko, co musisz wiedzieć o oleju z pestek arbuza!
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Wszystko, co musisz wiedzieć o oleju z pestek arbuza!

Arbuz to owoc, który doskonale gasi pragnienie w upalne dni. Coraz częściej słyszymy też o dobroczynnych właściwościach jego pestek. Wiesz, że są bogatym źródłem witamin, minerałów, a z ich wnętrza wyciskany jest olej? Sprawdź, jakie olej z pestek arbuza ma zastosowanie!

Woda - źrodło zdrowia i orzeźwienia
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Napoje i trunki

Woda - źrodło zdrowia i orzeźwienia

Woda orzeźwia, przyśpiesza metabolizm i nie zawiera kalorii. Pita regularnie i w odpowiednich ilościach pozytywnie wpływa na nasz organizm. Statystyki podają, że wciąż pijemy jej za mało, dlatego warto sięgać po naturalną wodę mineralną. Krystalicznie czysta, bogata w minerały i wyjątkowo smaczna - taka właśnie jest Jurajska!

Beza Delecta. Idealna do letnich deserów
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Beza Delecta. Idealna do letnich deserów

Tort bezowy z sezonowymi owocami to deser idealny na lato. Beza powinna być lekka, krucha z zewnątrz i miękka w środku jak delikatna pianka. Z pomocą marki Delecta wyjątkową kruchą bezę przygotujesz prosto i szybko.

Wszystkie kolory świata - warsztaty kulinarne z Lubellą
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Artykuły spożywcze

Wszystkie kolory świata - warsztaty kulinarne z Lubellą

Powszechnie wiadomo, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dzięki niemu zapewniamy sobie energię potrzebną do tego, by dobrze rozpocząć poranek. Na warsztatach zorganizowanych przez Lubellę w Lawendowym Domu mieliśmy okazję przekonać się, jak Corn Flakes Pełnoziarniste mogą na dobre zagościć w naszym jadłospisie, sprawiając, że klasyczna wersja płatków z mlekiem odejdzie w niepamięć!

Bloger Tygodnia - Izabela w kuchni
  • 9
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Izabela w kuchni

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia przyglądamy się i słuchamy o tym, co wyprawia Izabela w kuchni, czyli Iza Siwulska. Choć teraz na próżno szukać w jej repertuarze znikających kopytek, musicie przyznać, że to co przygotowuje wygląda magicznie! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!