Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Grillowanie czas zacząć! Warsztaty kulinarne
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Grillowanie czas zacząć! Warsztaty kulinarne

Akademia Kulinarna Whirlpool zaprasza na otwarcie sezonu grillowego z The crazy butcher. Na warsztatach prowadzonych przez Marco Ghia, szefa Akademii oraz gościa specjalnego - Grzegorza Kwapniewskiego, rzeźnika, właściciela sklepu z mięsem The crazy butcher dowiecie się jakie mięso jest najlepsze na grill oraz przyrządzicie pyszne dania z rusztu.

Jak gotować dla niejadka? Warsztaty kulinarne dla rodziców
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

Jak gotować dla niejadka? Warsztaty kulinarne dla rodziców

Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie zaprasza na warsztaty kulinarne "Mission (Im)possible, czyli jak gotować dla niejadka". Z pomocą Marco Ghia - szefa Akademii i Doroty Minty - psycholog - przygotujecie posiłki, które będą smakowały Waszemu dziecku. Warsztaty już 28 maja.

Nowe francuskie specjały w restauracji PAUL
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Nowe francuskie specjały w restauracji PAUL

Wiosennego menu pełnego francuskich specjałów możemy skosztować w restauracji PAUL w samym sercu Warszawy. W ofercie pojawiły się aromatyczne dania główne, zdrowe sałatki i wykwintne desery. Restauracja zaprasza gości na prawdziwą ucztę dla zmysłów.

Włoski makaron jak u mamy - warsztaty kulinarne
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Włoski makaron jak u mamy - warsztaty kulinarne

Akademia Kulinarna Whirlpool zaprasza na warsztaty kulinarne "Włoski makaron domowy - jak u mamy". Już 21 maja pod okiem Marco Ghia, szefa Akademii oraz miłośnika włoskiej kuchni nauczycie się przygotowywać różne rodzaje makaronu jajecznego, z których wyczarujecie pyszne dania.

Gotuj razem z mistrzem! Wywiad z Robertem Sową
  • 2
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Gwiazda w kuchni

Gotuj razem z mistrzem! Wywiad z Robertem Sową

Mistrz kulinarny Robert Sowa w najnowszej książce "Krok po kroku z Robertem Sową" dzieli się z czytelnikami swoimi autorskimi i sprawdzonymi przepisami na przystawki, zupy, dania rybne i mięsne oraz ciasta i desery, a także wegetariańskie sałatki. Z pomocą książki każdy może uczyć się sztuki kulinarnej od mistrza – zarówno zawodowi kucharze, jak i kulinarni amatorzy.

Hummus – orientalny przysmak
  • 2
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Smaczki

Hummus – orientalny przysmak

Kremowy i aromatyczny hummus, który jest niezastąpiony w kuchni arabskiej obchodzi swoje święto. 13 maja przypada Międzynarodowy Dzień Hummusu. Odkryjcie jego historię i poznajcie przepisy na przysmaki z jego dodatkiem.

Bloger Tygodnia - Pobite gary Barbary
  • 5
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Pobite gary Barbary

W tym tygodniu rozmawiamy z Basią, autorką bloga Pobite gary Barbary. W skrócie jej przygodę z gotowaniem można by opisać słowami "od kontroli do swawoli". Co się za tym kryje? Przeczytajcie!

Foodpairing - duet alkoholu i jedzenia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Foodpairing - duet alkoholu i jedzenia

Foodpairing, czyli duet potraw i alkoholu to kulinarna sztuka łączenia smaków. Marka Saska odkrywa tajemnicę połączeń szlachetnych alkoholi i dań, które razem tworzą wspaniałą całość.

Bloger Tygodnia - Kuchenne poczynania Moniki
  • 13
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kuchenne poczynania Moniki

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Moniką Jakubowską, autorką bloga Kuchenne poczynania Moniki. Część z Was pewnie doskonale kojarzy Monikę i to nie tylko z bloga, całej reszcie z przyjemnością przedstawiamy... równie dobrze znaną Misię5 - jedną z naszych moderatorek!