Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Bloger Tygodnia - Daktyle w Czekoladzie
  • 7
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Daktyle w Czekoladzie

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Dorotą Wójcicką, autorką bloga Daktyle w Czekoladzie. Skąd wziął się pomysł na paprykowy sernik? Dlaczego większość przepisów na jej blogu stanowią słodkości? Przeczytajcie!

Bloger Tygodnia - Di Gotuje
  • 6
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Di Gotuje

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Dianę Rusiłowicz, autorkę bloga Di Gotuje. Historia związana z powstaniem jej bloga to znakomity przykład na to, że nigdy nie wolno się poddawać. Dlaczego? Przeczytajcie!

24 listopada - Dzień Buraka
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

24 listopada - Dzień Buraka

Już 24 listopada swoje święto obchodzi niepozorny burak. Poznacie jego nowe oblicze i przygotujcie potrawy z nim w roli głównej!

Bloger Tygodnia - Decorate a Cake
  • 1
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Decorate a Cake

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Iwonę Starzec, autorkę bloga Decorate a Cake. Poznajcie sprawdzone przepisy na słodkości, które umilą każdy dzień! Sprawdźcie również, który wypiek okazał się dla Iwony największym wyzwaniem. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Czarna świnia - dlaczego jest tak wyjątkowa?
  • 3
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Smaczki

Czarna świnia - dlaczego jest tak wyjątkowa?

Dlaczego mięso świń iberyjskich jest tak drogie? Co odróżnia je od wieprzowiny, z którą mamy do czynienia na co dzień? Czym charakteryzuje się ten hiszpański przysmak? Odkrywamy przed wami sekrety jamon iberico - wyjątkowej szynki rodem z Hiszpanii!

Wielkie gotowanie małych szefów kuchni
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Wielkie gotowanie małych szefów kuchni

Joseph Seeletso zaprosił do współpracy siedmioro dzieci, które pragną zostać profesjonalnymi szefami kuchni. Efekty tej kulinarnej podróży można znaleźć w książce „Mali szefowie kuchni”, która niebawem ukaże się na rynku. Polecamy!