Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Le Cedre - moja wielka libańska podróż kulinarna
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Aktualności Gotujmy

Le Cedre - moja wielka libańska podróż kulinarna

Czy mieliście kiedykolwiek okazję spróbować tradycyjnych libańskich potraw? Czy zastanawialiście się, czym charakteryzuje się kuchnia tego kraju? Wystarczy przekroczyć próg restauracji Le Cedre, by znaleźć się w zupełnie innym, kulinarnym świecie i odkryć magię kuchni Bliskiego Wschodu.

Hyzop lekarski: właściwości i zastosowanie
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Smaczki

Hyzop lekarski: właściwości i zastosowanie

To piękna i niedoceniana roślina, znana przede wszystkim ze względu na swoje lecznicze właściwości i ciekawy smak. Co warto wiedzieć o hyzopie lekarskim? Zapraszamy do lektury artykułu!

Whisky w kosmosie
Polpal Polpal | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40
Smaczki

Whisky w kosmosie

Japońska firma Suntory, której whisky uznano w ubiegłym roku za najlepszą na świecie zamierza wysłać swoje trunki na Międzynarodową Stację Kosmiczną. Co najlepsze whisky na świecie ma robić w kosmosie?

Papeda - co to  takiego?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Smaczki

Papeda - co to takiego?

Kaffir - czy spotkaliście się kiedykolwiek z tą nazwą? Zapraszamy do lektury artykułu, w którym odkryjemy przed Wami tajemnice tajskiej limonki!

Mangold - co kryje się pod tą nazwą?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Smaczki

Mangold - co kryje się pod tą nazwą?

Kapusta rzymska znana była w staropolskiej kuchni długo przed tym, zanim pojawił się burak korzeniowy. Co to za warzywo? Jakie ma wartości odżywcze? O tym w artykule, zapraszamy!

Bloger Tygodnia - Igraszki Losu
  • 4
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Igraszki Losu

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Małgorzatę Niewiadomską, autorkę bloga Igraszki Losu. Spacery po targach oraz sklepach - to właśnie wtedy najczęściej przychodzą jej do głowy pomysły na nowe, wyśmienite dania. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Właściwości zielonego jęczmienia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Smaczki

Właściwości zielonego jęczmienia

Choć znany jest od wielu wieków, ostatnio stał się bardzo popularny jako suplement diety za sprawą niezwykłych właściwości zdrowotnych! Co warto wiedzieć o zielonym jęczmieniu? Sprawdźcie!

Sorgo - zboże z Afryki
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Smaczki

Sorgo - zboże z Afryki

Jakie ma wartości odżywcze i gdzie się je uprawia? Niektórzy twierdzą, że ta odporna na suszę roślina zastąpi w naszym kraju ziemniaki i kukurydzę. Chcesz wiedzieć więcej? Przeczytaj!

Światowy Dzień Musztardy
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Smaczki

Światowy Dzień Musztardy

6 sierpnia obchodzimy Światowy Dzień Musztardy. Ostra, łagodna, francuska... Każda z nich cieszy się powodzeniem. Często wybieramy ją jako dodatek do parówek, kiełbasek, karkówki czy żeberek. Dowiedzcie się więcej o musztardzie!