Barilla - włoska uczta podczas jarmarku Europa Na Widelcu
Uwielbiasz potrawy, w których główna rola należy do doskonałego i delikatnego makaronu? W takim razie sprawdź koniecznie czym Barilla zaskoczy Cię tym razem!
Uwielbiasz potrawy, w których główna rola należy do doskonałego i delikatnego makaronu? W takim razie sprawdź koniecznie czym Barilla zaskoczy Cię tym razem!
Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie zaprasza na warsztaty kulinarne "Mission (Im)possible, czyli jak gotować dla niejadka". Z pomocą Marco Ghia - szefa Akademii i Doroty Minty - psycholog - przygotujecie posiłki, które będą smakowały Waszemu dziecku. Warsztaty już 28 maja.
Żywność tradycyjna, regionalna i ekologiczna oraz naturalne kosmetyki, ekologiczne środki czystości - z tymi produktami będzie można zapoznać się na jubileuszowej 5. Edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Delikatna, słodka i pobudzająca nasze zmysły - taka właśnie jest czekolada. W swojej prostocie i uniwersalności zachwyca każdego. Międzynarodowy Dzień Czekolady łasuchy mogą obchodzić dwa razy w roku - 12 kwietnia i 4 września. W tych dniach koniecznie należy skosztować coś słodkiego!
Proste i szybkie w przygotowaniu babeczki z nadzieniem słodkim lub słonym mają swoje święto! 30 marca obchodzimy Światowy Dzień Muffina.
Orzeźwiające zmrożone słodkości doczekały się swojego święta! 24 marca obchodzimy Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych. Święto ustanowił w specjalnym oświadczeniu z 5 lipca 2012 roku Parlament Europejski.
22 marca obchodzimy Światowy Dzień Wody. Święto zostało ustanowione przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w grudniu 1992 roku. Każdego roku Światowy Dzień Wody zwraca uwagę na określony aspekt ochrony słodkiej wody - w tym roku tematem przewodnim jest „Woda i praca”.
20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa (Meatout Day). Celem tego dnia jest propagowanie zdrowej diety opartej na owocach, warzywach i zbożach. Święto to również okazja do zrezygnowania choć raz w roku z jedzenia mięsa. W tym dniu postawmy na kolorowe dania bezmięsne!
Poznajcie bataty! Te słodkie amerykańskie ziemniaki smakują wyśmienicie zarówno w daniach na słono, jak i deserach. Od 14 do 24 marca 2016 roku bataty będą w centrum uwagi za sprawą Międzynarodowego Tygodnia Słodkich Ziemniaków.
Klub "The View" znajdujący się w samym sercu Warszawy wprowadził kolejną atrakcję dla swoich gości. W każdy weekend można skosztować pysznych zimnych przekąsek oraz gorącej pizzy przyrządzanych zgodnie z recepturą prosto z Włoch.