

9 propozycji na świąteczne mięso
W bożonarodzeniowym menu nie może zabraknąć soczystych, aromatycznych mięs, doskonałych zarówno na gorąco jak i na zimno. Pokażemy Wam kilka najbardziej sprawdzonych przepisów. Zapraszamy do zapoznania się z nimi!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W bożonarodzeniowym menu nie może zabraknąć soczystych, aromatycznych mięs, doskonałych zarówno na gorąco jak i na zimno. Pokażemy Wam kilka najbardziej sprawdzonych przepisów. Zapraszamy do zapoznania się z nimi!
Suszona żurawina, woda, miód i przyprawy- tyle wystarczy by przygotować sos żurawinowy. Wykorzystamy go do wielu smacznych i wyszukanych dań.
Paszteciki przygotowujemy z ciasta francuskiego, drożdżowego lub kruchego, w które zawijamy ulubiony farsz i pieczemy w piekarniku do zrumienienia.
Do przygotowania klusek z makiem potrzebujmy makaronu, maku, miodu, orzechów i suszonych owoców. Jest to jedno z tradycyjnych dań Bożonarodzeniowych.
Na wigilijnym stole zgodnie z polskim zwyczajem pierogów zabraknąć nie może. Choć znamy je od dzieciństwa zapewne wszystkich wariacji nie spróbowaliśmy. Czas Świąt to między innymi czas miłych niespodzianek. Zaskoczmy więc naszych najbliższych nowymi pomysłami na świąteczne pierożki.
Pierniki przechowuje się w szczelnie zamkniętym pojemniku: metalowej puszce, słoiku lub pojemniku na żywność. Dzięki temu będą się one nadawały do spożycia nawet przez kilka miesięcy.
Aromatyczna i delikatna w smaku ryba po grecku zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Nie wiecie jak ją przygotować by zachwyciła wszystkich? W poniższym artykule podpowiadamy jak tego dokonać!
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć makowca! Jest on doskonałym dopełnieniem wigilijnej wieczerzy. Zobaczcie nasze przepisy i zaskoczcie swoich gości. Zapraszamy!
Sałatki to niezastąpione przekąski świąteczne. Królują na stołach w najróżniejszych kombinacjach. Sprawdźcie, która z naszych propozycji najlepiej sprawdzi się w Waszych domach. Zapraszamy!
Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu świątecznego - Święta w Twoim domu!