

Bloger Tygodnia - Inspirowane Smakiem
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia zapraszamy do przeczytania wywiadu z autorką bloga Inspirowane Smakiem.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia zapraszamy do przeczytania wywiadu z autorką bloga Inspirowane Smakiem.
Zobaczcie film jak wybrać chudą białą kiełbasę - idealną na wielkanocne śniadanie.
Już jutro, 14 marca, ukazać się ma nowy przewodnik Michelin po najlepszych restauracjach Europy.
Wiele osób odrywa wierzchnie liście (te mocno zielone) i wyrzuca je uważając je za łykowate.
Jak wykorzystać pieczenie mięsa do przygotowania pysznych warzyw.
Czy gotowanie cieszy wyłącznie zmysł smaku? Absolutnie nie. Może również sprawiać przyjemność naszym oczom, szczególnie, gdy potrawy podaje się w pięknych naczyniach.
Książka dla ludzi gotujących z pasją, nieśpiesznie delektujących się jedzeniem.
Jakie produkty uczestnicy znaleźli w tajemniczych pudełkach i jakie potrawy z nich przygotowali? Oto nasza relacja z wielkiego finału!
Zapraszamy na warsztaty na temat orientalnych przypraw z Maciejem Szaciłło w Warszawskiej Akademii Kulinarnej.
Rywalizacja brytyjskich gwiazd w nowej serii programu Masterchef – od 8 kwietnia o 21:00 w BBC Lifestyle.