Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Smakowa rewolucja
Doświadczona pani domu, popisowy przepis oraz świeże produkty doprawione sprawdzoną kompozycją przypraw to wydawałoby się gwarancja przepysznego posiłku.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Doświadczona pani domu, popisowy przepis oraz świeże produkty doprawione sprawdzoną kompozycją przypraw to wydawałoby się gwarancja przepysznego posiłku.
kupiska
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 148, Artykułów: 4Jaj nie płakać podczas krojenia cebuli.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Jaki jest największy żelek świata? Zastanawialiście się kiedyś, jak wygląda produkcja żelek?
Konczi
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1780, Artykułów: 135Przyrządzałaś wątróbkę i wyszła twarda, bez pożądanego smaku? jest na nią prosty sposób ...
Konczi
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1780, Artykułów: 135Chcemy upiec ciasto, skończył nam się papier do pieczenia - co zrobić by nie przywarło do blaszki?
aggnieszkaa
| Szef Kuchni | Przepisów: 24, Artykułów: 5Co zrobić aby ciasto biszkoptowe było smaczne
modestep
| Szef Kuchni | Przepisów: 7, Artykułów: 25Dobór wina często stanowi nie lada wyzwanie. Jeśli nie planujecie zatrudniać sommeliera to z naszym poradnikiem z łatwością dobierzecie odpowiednie do danego dania wino.
czarna landryna
| Kucharz | Przepisów: 2, Artykułów: 1Co zrobić, gdy mięso jest zbyt suche lub przesolone? Sprawdź w jaki sposób uratować sytuację!
modestep
| Szef Kuchni | Przepisów: 7, Artykułów: 25Kiszona kapusta to nie tylko popularny przysmak, ale i cenne źródło witamin. Podpowiadamy, jak kisić kapustę domowym sposobem. Zobacz, jaka kapusta jest najlepsza na kiszenie i czym ją szatkować.
nathaliye
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 38Do czego można wykorzystać kilka tysięcy kilogramów ziemniaków? Można z nich przygotować największą zapiekankę ziemniaczaną na świecie, co ostatnio uczynili Amerykanie.