

Regulamin konkursu - Wyznaczam świąteczne trendy!
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu: Wyznaczam świąteczne trendy!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu: Wyznaczam świąteczne trendy!
Tort dla dziecka robi się na podstawie biszkoptu i kremu o ulubionym smaku. Najważniejsza jest tutaj dekoracja, która powinna być dostosowana do płci, wieku i zainteresowań dziecka.
Ciasto na gofry przygotujemy z puszystej masy z przesianej mąki, mleka i jajek. Wylewamy ciasto na dobrze rozgrzane blaty gofrownicy, aby były lekkie i chrupiące.
Jarmuż to warzywo dostępne w okresie jesienno-zimowym w sklepach spożywczych, dyskontach i hipermarketach. Bez problemu można je kupić także na straganach.
Przygotowanie jarmużu nie jest trudne. Wystarczy go umyć, pozbawić grubych łodyg, pociąć i obgotować w osolonej wodzie. Tak przygotowany krótko smażymy z ulubionymi dodatkami.
Awokado to główny składnik guacamole, ostrego meksykańskiego sosu. Po za tym świetnie nadaje się do przygotowywania różnorodnych past, sałatek, koktajli oraz słodkich kremów.
Grasica to gruczoł występujący w organizmach ssaków. W kuchni wykorzystywane są najczęściej grasice cielęce i jagnięce.
Awokado przed jedzeniem przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę ze środka i obieramy ze skóry.
Amarantus zalewamy gorącą wodą i gotujemy przez około 15 minut aż zmięknie. Tak przygotowany możemy wykorzystać do wielu potraw.
Bób gotuje się od 10 do 20 minut. Dokładny czas uzależniony jest od tego, jak stare jest warzywo oraz czy jest ono świeże czy mrożone.