

W jakiej temperaturze piec pizzę?
Piekąc pizzę pamiętajmy, że ważne jest w jakiej temperaturze ją upieczemy. Jeśli będzie ona odpowiednia, czyli jak najwyższa,wtedy nasze ciasto będzie chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Piekąc pizzę pamiętajmy, że ważne jest w jakiej temperaturze ją upieczemy. Jeśli będzie ona odpowiednia, czyli jak najwyższa,wtedy nasze ciasto będzie chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku.
Wyobraź sobie, że możesz mieć dostęp do unikalnych przepisów gdziekolwiek się tylko znajdziesz. Wystarczy, że będziesz mieć przy sobie komórkę i gotowe – pomysły na szybkie i smaczne dania kuchni polskiej i kuchni świata już są w zasięgu Twojej ręki. A to wszystko dzięki KUCHNI!
Weganie najczęściej są mylnie postrzegani jako fanatycy jedzenia pochodzenia roślinnego walczących o prawa zwierząt. Dziś obchodzimy poświęcony im dzień, dlatego warto bliżej poznać filozofię, jaką stosują na co dzień!
Każda dobra gospodyni domowa wie jak dobrze przyprawić rosół. Dodanie ziarnistego pieprzu, opalonej cebuli, czy suszonego grzybka to kilka pomysłów na podkreślenie jego wyśmienitego smaku.
Do zrobienia leczo z cukinii potrzebujemy pokrojonej w kostkę cukinii, papryki, pomidorów, pieczarek, cebuli i mięsa. Wszystkie składniki dusimy, doprawiamy ziołami i zagęszczamy koncentratem. Jakie przyprawy dodać do leczo z cukinii? Sprawdź!
Do wypieku chleba razowego potrzebujemy mąki, wody, soli, oleju oraz drożdży lub zakwasu. Składniki wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia, a następnie pieczemy.
Gołąbki to jedno z bardziej popularnych, tradycyjnych dań w naszym kraju. Potrawę gotujemy na małym ogniu, czas zależy od rodzaju wykorzystanych liści, trwa to od 30 do 80 minut.
Znana szefowa kuchni z Cape Town dzieli się z nami swoim doświadczeniem i zaraża pasją do gotowania. Smaki marokańskiej i południowo-afrykańskiej kuchni zachwycają głębią i aromatem. Zachęcamy do przeczytania!
Kiedy temperatura na dworze spada, marzymy najczęściej o jednym: rozgrzaniu się. Można to robić na różne sposoby – owijając się w ciepły koc lub pijąc grzańca. Jednak Herbapol podsuwa coś lepszego – trzy rozgrzewające syropy, które zamienią zwykły w napój w coś pysznego!
Porządki w domu, „Last Christmas” puszczane w radiu i poszukiwanie prezentów – to znak, że okres świątecznych przygotowań właśnie się rozpoczął. Umil sobie ten czas z nowym kalendarzem adwentowym od Milki!