Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

W jakiej temperaturze piec pizzę?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

W jakiej temperaturze piec pizzę?

Piekąc pizzę pamiętajmy, że ważne jest w jakiej temperaturze ją upieczemy. Jeśli będzie ona odpowiednia, czyli jak najwyższa,wtedy nasze ciasto będzie chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku.

KUCHNIA – serwis kulinarny na telefon
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

KUCHNIA – serwis kulinarny na telefon

Wyobraź sobie, że możesz mieć dostęp do unikalnych przepisów gdziekolwiek się tylko znajdziesz. Wystarczy, że będziesz mieć przy sobie komórkę i gotowe – pomysły na szybkie i smaczne dania kuchni polskiej i kuchni świata już są w zasięgu Twojej ręki. A to wszystko dzięki KUCHNI!

Światowy Dzień Wegan
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Światowy Dzień Wegan

Weganie najczęściej są mylnie postrzegani jako fanatycy jedzenia pochodzenia roślinnego walczących o prawa zwierząt. Dziś obchodzimy poświęcony im dzień, dlatego warto bliżej poznać filozofię, jaką stosują na co dzień!

Jakie przyprawy do rosołu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jakie przyprawy do rosołu?

Każda dobra gospodyni domowa wie jak dobrze przyprawić rosół. Dodanie ziarnistego pieprzu, opalonej cebuli, czy suszonego grzybka to kilka pomysłów na podkreślenie jego wyśmienitego smaku.

Jak zrobić leczo z cukinią?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić leczo z cukinią?

Do zrobienia leczo z cukinii potrzebujemy pokrojonej w kostkę cukinii, papryki, pomidorów, pieczarek, cebuli i mięsa. Wszystkie składniki dusimy, doprawiamy ziołami i zagęszczamy koncentratem. Jakie przyprawy dodać do leczo z cukinii? Sprawdź!

Jak upiec chleb razowy?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak upiec chleb razowy?

Do wypieku chleba razowego potrzebujemy mąki, wody, soli, oleju oraz drożdży lub zakwasu. Składniki wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia, a następnie pieczemy.

Jak długo gotować gołąbki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak długo gotować gołąbki?

Gołąbki to jedno z bardziej popularnych, tradycyjnych dań w naszym kraju. Potrawę gotujemy na małym ogniu, czas zależy od rodzaju wykorzystanych liści, trwa to od 30 do 80 minut.

Poznajcie Jenny Morris - The Giggling Gourmet
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

Poznajcie Jenny Morris - The Giggling Gourmet

Znana szefowa kuchni z Cape Town dzieli się z nami swoim doświadczeniem i zaraża pasją do gotowania. Smaki marokańskiej i południowo-afrykańskiej kuchni zachwycają głębią i aromatem. Zachęcamy do przeczytania!

Syropy na jesienno-zimowe wieczory
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Produkty

Syropy na jesienno-zimowe wieczory

Kiedy temperatura na dworze spada, marzymy najczęściej o jednym: rozgrzaniu się. Można to robić na różne sposoby – owijając się w ciepły koc lub pijąc grzańca. Jednak Herbapol podsuwa coś lepszego – trzy rozgrzewające syropy, które zamienią zwykły w napój w coś pysznego!

Odkryj z Milką magię świątecznych przygotowań!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Produkty

Odkryj z Milką magię świątecznych przygotowań!

Porządki w domu, „Last Christmas” puszczane w radiu i poszukiwanie prezentów – to znak, że okres świątecznych przygotowań właśnie się rozpoczął. Umil sobie ten czas z nowym kalendarzem adwentowym od Milki!