

Wadowickie kremówki -kulinarne opowieści
O kremówce w Wadowicach i widelcu w butelce to kulinarne, ciepłe opowiastki o potrawach, napojach, produktach i przyprawach.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
O kremówce w Wadowicach i widelcu w butelce to kulinarne, ciepłe opowiastki o potrawach, napojach, produktach i przyprawach.
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Galeo dzięki zawartości grzybów, kminku i jałowca wzbogaci Twoją potrawę o prawdziwie tradycyjny smak.
Składnikiem wielu potraw, szczególnie sałatek jest pomidor. Często jednak przepisy podają, aby obrać go ze skórki i tu powstaje problem...
...ale nie z foremki!
Nowa ceramika stołowa LEAH przywołuje różne skojarzenia – od spokojnej, sielskiej wsi, przez mroźną zimę.
naleśniki nie będą się przypalać
Jak wybierać dobre mięso?
Ile razy trudziliscie sie sciagajac liscie z kapusty na golabki?
Bulion z wędzonym boczkiem Galeo idealnie sprawdza się jako baza do zup, sosów i marynat.
14 lutego już na stałe wpisał się do kalendarza jako data szczególna.