Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Doskonały omlet
Przygotowując omlet, możesz dodać do niego zimnej wody, w proporcji jedna łyżka wody na jedno jajko.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Przygotowując omlet, możesz dodać do niego zimnej wody, w proporcji jedna łyżka wody na jedno jajko.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Dodaj do ciasta 1/3 szklanki jasnego piwa, a naleśniki będą puszyste
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ciasto na pierogi będzie miękkie, gdy do mąki wymieszanej ze szczyptą soli dodasz gorącej wody
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Do smażenia placuszków i racuszków używaj oleju – masło w wysokiej temperaturze zaczyna się palić.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Kremówkę najlepiej ubijesz, gdy dodasz do niej trochę surowego białka
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Mleko nie będzie się przypalało, jeśli najpierw przepłuczesz rondelek zimną wodą
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Przy gotowaniu jajek zdrza się, że skorupka pęka, a białko wypływa do gotującej wody. Czy można temu zapobiec?
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Podróże kulinarne Roberta Makłowicza to program telewizyjny prezentujący różne kultury kulinarne w ich naturalnych sceneriach.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Chcesz dbać o stan zdrowia swojego dziecka, odżywiając go naturalnymi, nie przetworzonymi produktami spożywczymi.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Polak - Węgier dwa bratanki - i do szabli i do szklanki... a jak do szklanki, to może także do talerza?