

Jak zrobić młodą kapustę z koperkiem?
Młodą kapustę należy posiekać i poddusić z cebulą, wodą i przyprawami w garnku. Pod koniec gotowania dodaje się koperek i zasmażkę.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Młodą kapustę należy posiekać i poddusić z cebulą, wodą i przyprawami w garnku. Pod koniec gotowania dodaje się koperek i zasmażkę.
Kto posiada zmywarkę wie, że to urządzenie, które ma same zalety. Oszczędza nie tylko czas, ale także wodę, dzięki czemu nasze rachunki są niższe. Podpowiadamy jak właściwie używać zmywarki, aby nasze naczynia lśniły i co zrobić, aby właściwie funkcjonowała przez długie lata.
Z bitą śmietaną, owocami a może cukrem pudrem? Każdy posiada swój ulubiony dodatek do gofrów, które bez większego problemu podbijają serca kolejnych osób. Zamiast stać w kolejce do budki, po prostu zrób je w domu!
Kiedy lato w pełni rozkwita na naszych stołach zaczynają pojawiać się racuchy. Słodkie, pełne owoców i uwielbiane przez małych i dużych. Jak je samodzielnie przygotować?
Złociste, chrupiące i wspaniałe w smaku – placki ziemniaczane bez wątpienia są jednym z bardziej lubianych dań. Jak je przygotować i z czym podawać? Sprawdźcie!
100 g czereśni dostarcz organizmowi 63 kalorii. To dużo czy mało? Dowiedz się, czy na diecie odchudzającej warto jeść czereśnie i czy te owoce tuczą. Zobacz dlaczego nie wolno popijać czereśni wodą!
Choć ich cena czasami przeraża, nie da się ukryć, że czereśnie są jednymi z bardziej lubianych owoców. Słodsze od wiśni z powodzeniem ją zastępują w różnych ciastach i deserach. Jak zachować ich smak na dłużej?
Wakacje zbliżają się wielkimi krokami, ale Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie nie zwalnia tempa. Druga połowa czerwca i cały lipiec będą po brzegi wypełnione aromatycznymi i smakowitymi propozycjami przygotowanymi przez charyzmatycznego szefa Akademii, Marco Ghia. Kawa, pizza, lody, mięso z rusztu – istny raj dla amatorów włoskiego stylu dolce vita.
Przed nami prawdziwe letnie upały, grillowanie i wieczory spędzone w gronie przyjaciół. Na te wyjątkowe chwilę warto przygotować zimne drinki, które ugaszą pragnienie i wprawią w świetny nastrój. Jak przygotować pyszną mieszankę orzeźwiających alkoholi? Sprawdźcie poniżej!
Automatyczny ekspres do kawy Saeco PicoBaristo OTC HD8927/09 umożliwia przygotowanie szerokiego wyrobu napojów kawowych ze świeżo zmielonych ziaren – od espresso przez latte macchiato, ristretto, do miniaturowego cappuccino.