Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak mrozić bób?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak mrozić bób?

Młody bób możemy zamrozić bez gotowania lub go wcześniej zblanszować. Zobacz jak zblanszować bób i jak długo trzeba go gotować po rozmrożeniu.

Jak grillować mięso?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak grillować mięso?

Któż z nas nie lubi grillować? Szczególnie, że ciepłe letnie wieczory wprost do tego zachęcają! Jeśli i Ty jesteś fanem mięs z rusztu, koniecznie sprawdź w jaki sposób je prawidłowo przygotować!

Farsze do pierogów
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Farsze do pierogów

Mięsne, ruskie a może z truskawkami? Pierogi bez wątpienia są jedną z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni polskiej. Aby zbyt szybko się nie znudziły, warto dowiedzieć się z czego wyczarować to, co najlepsze – wyśmienity farsz!

Jak dobrać surówkę do obiadu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak dobrać surówkę do obiadu?

Często o niej zapominamy lub robimy ją na szybko, nie zastanawiając się nad tym, czy pasuje do danego dania czy nie. Mowa o surówce, której warto poświęcić odrobinę więcej uwagi. Przeczytajcie!

Jak przygotować szczaw?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak przygotować szczaw?

Szczaw to jedna z tych roślin, którą każdy zna a rzadko jada. Powód jest prosty – tak naprawdę mało kto wie, co można z niego wyczarować oprócz zup. Pora to zmienić!

Jak zrobić szaszłyki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić szaszłyki?

Pokrojone kawałki mięsa i warzyw nabite na długi patyk – tak powstają szaszłyki. Tak zrobione wystarczy przyprawić a następnie upiec na grillu lub w piekarniku.

Jak zrobić mleko roślinne?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić mleko roślinne?

Uwielbiane przez wegan, nie do końca poznane przez mięsożerców. Mleka roślinne to produkty, które warto włączyć do swojej diety. Dlaczego? Sprawdź!