

Jak mrozić bób?
Młody bób możemy zamrozić bez gotowania lub go wcześniej zblanszować. Zobacz jak zblanszować bób i jak długo trzeba go gotować po rozmrożeniu.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Młody bób możemy zamrozić bez gotowania lub go wcześniej zblanszować. Zobacz jak zblanszować bób i jak długo trzeba go gotować po rozmrożeniu.
Któż z nas nie lubi grillować? Szczególnie, że ciepłe letnie wieczory wprost do tego zachęcają! Jeśli i Ty jesteś fanem mięs z rusztu, koniecznie sprawdź w jaki sposób je prawidłowo przygotować!
Już za kilka dni zaczniemy lipiec, a wraz z nim pojawi się nowa kategoria promowana. Jakie produkty tym razem znajdą się na liście? Tym razem to Wy decydujecie!
Lipton przygotowała wyjątkową akcję „Jeloł! Pisz&Love”, która zachęca do tworzenia optymistycznych haseł i dzielenia się nimi. Cel – wywołać uśmiech i radość. Główna wygrana? Najlepsze hasła trafią na oryginalne zawieszki herbaty Lipton Yellow label.
Mięsne, ruskie a może z truskawkami? Pierogi bez wątpienia są jedną z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni polskiej. Aby zbyt szybko się nie znudziły, warto dowiedzieć się z czego wyczarować to, co najlepsze – wyśmienity farsz!
Choć wszyscy kojarzą jego kwaśny smak, to rzadko gości na naszych stołach. Po agrest nie sięgamy, bo często nie wiemy co z niego zrobić. Najwyższy czas to zmienić!
Często o niej zapominamy lub robimy ją na szybko, nie zastanawiając się nad tym, czy pasuje do danego dania czy nie. Mowa o surówce, której warto poświęcić odrobinę więcej uwagi. Przeczytajcie!
Szczaw to jedna z tych roślin, którą każdy zna a rzadko jada. Powód jest prosty – tak naprawdę mało kto wie, co można z niego wyczarować oprócz zup. Pora to zmienić!
Pokrojone kawałki mięsa i warzyw nabite na długi patyk – tak powstają szaszłyki. Tak zrobione wystarczy przyprawić a następnie upiec na grillu lub w piekarniku.
Uwielbiane przez wegan, nie do końca poznane przez mięsożerców. Mleka roślinne to produkty, które warto włączyć do swojej diety. Dlaczego? Sprawdź!