

Jak zrobić sos tatarski?
Sos tatarski robi się na bazie majonezu, marynowanych grzybów, kiszonych ogórków i chrzanu. Stanowi świetny dodatek do jajek, mięs i ryb. Zamiast grzybów możesz wykorzystać marynowane kapary. Zobacz jak zrobić ten sos!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Sos tatarski robi się na bazie majonezu, marynowanych grzybów, kiszonych ogórków i chrzanu. Stanowi świetny dodatek do jajek, mięs i ryb. Zamiast grzybów możesz wykorzystać marynowane kapary. Zobacz jak zrobić ten sos!
Schab po warszawsku, czyli mięso w galarecie to pomysł na pyszny i odświętny obiad dla całej rodziny. Nie wiecie jak przyrządzić tę sztukę mięsa? Zobaczcie jak wygląda w naszym wydaniu!
Niezwykle ceniona i piękna roślina, która w 1999 roku otrzymała prestiżową nagrodę Rośliny Roku. Dlaczego nazywana jest "kamienną różą" i czym się charakteryzuje? Przeczytajcie!
Kardi, inaczej krokosz barwierski, to ciekawa jednoroczna roślina, która ma wiele zastosowań. Niegdyś stosowany jako podróbka szafranu, obecnie używany jest do barwienia zup, ciast oraz napojów. Sprawdź do czego może Cię zainspirować!
Prestiżowym wyróżnieniem, gwiazdką Michelin mogą pochwalić się dwie warszawskiej restauracje: Senses i Atelier Amaro. Senses jest drugą wyróżnioną polską restauracją. W Polsce do tej pory Gwiazdkę Michelin posiadała od 2013 roku jedynie restauracja Atelier Amaro, która w tym roku również utrzymała wyróżnienie. W tegorocznej edycji znalazła się rekordowa liczba polskich restauracji.
Poznajcie bataty! Te słodkie amerykańskie ziemniaki smakują wyśmienicie zarówno w daniach na słono, jak i deserach. Od 14 do 24 marca 2016 roku bataty będą w centrum uwagi za sprawą Międzynarodowego Tygodnia Słodkich Ziemniaków.
Farbowanie jajek burakami znakomicie sprawdzi się w okresie wielkanocnym jako ekologiczny sposób na zdobienie pisanek. W bardzo prosty sposób można uzyskać wydmuszki w dowolnie wybranym kolorze.
Barszcz biały gotuje się na bazie zakwasu, białej kiełbasy, śmietany i przypraw. Tak przygotowany serwuje się zazwyczaj na Wielkanoc z dodatkiem ziemniaków.
Delikatne liście portulaki zawierają więcej kwasów omega-3 niż niektóre z ryb. Jeżeli jesteś weganem, który unika spożycia wszystkich odzwierzęcych produktów, to wspaniałe rozwiązanie dla Ciebie! Już dziś sięgnij po tę roślinę, aby uzupełnić swoją dietę w zdrowe tłuszcze!
Zdrowe śniadanie w postaci musli to podstawa udanego dnia. Jeśli nigdy nie przyrządzaliście go w domu, koniecznie nadróbcie zaległości! Jak je zrobić i z czym podawać? Odpowiedź znajdziecie poniżej!