Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Kapusta chińska - pak choi
  • 3
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Smaczki

Kapusta chińska - pak choi

Kapusta to jedno z podstawowych chińskich warzyw. W Chinach uprawia się ponad 700 gatunków i odmian tego warzywa. Jedną z najbardziej popularnych kapust jest kapusta chińska - bok choy, pak choy, nazywana przez chińczyków małą, białą kapustą. Pochodzi z Azji Wschodniej, uprawiana jest w Chinach, Ameryce Północnej i w Europie.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Czekamy na Ciebie!
  • 4
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Aktualności Gotujmy

Prowadzisz bloga kulinarnego? Czekamy na Ciebie!

Gotowanie jest Twoją pasją, którą uwielbiasz dzielić się z innymi? Eksperymentujesz, testujesz, smakujesz, łączysz to, co wydaje się niemożliwe do połączenia i w efekcie zachwycasz tym gości? Zgłoś się do nas i zostań Blogerem Tygodnia!

Menu na Wielki Tydzień
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wielkanoc

Menu na Wielki Tydzień

Wielki Tydzień to czas, w którym u chrześcijan rezygnuje się z tłustych i kalorycznych potraw, na rzecz tych bezmięsnych. Jakie menu Wy zaserwujecie w tym okresie? Jeśli jeszcze nie zaplanowaliście co podać, z pomocą przyjdzie Wam poniższy artykuł!

Wielkanocne przysmaki od Batidy
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Wielkanocne przysmaki od Batidy

Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań. Na stole zastawionym domowymi specjałami pięknie będą się prezentować wykwintne przysmaki przygotowane specjalnie na tę okazję przez Batidę. Wraz z nią przywołamy wiosnę do naszych domów.

Światowy Dzień Wody
  • 3
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Wydarzenia

Światowy Dzień Wody

22 marca obchodzimy Światowy Dzień Wody. Święto zostało ustanowione przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w grudniu 1992 roku. Każdego roku Światowy Dzień Wody zwraca uwagę na określony aspekt ochrony słodkiej wody - w tym roku tematem przewodnim jest „Woda i praca”.

Mleczko kokosowe - dodatek idealny!
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Mleczko kokosowe - dodatek idealny!

Lubicie odkrywać nowe smaki? Mleczko kokosowe będzie uniwersalnym dodatkiem do dań głównych, przekąsek i deserów. Produkt ten to również doskonała alternatywa dla osób borykających się z alergią pokarmową na mleko krowie! Nie wiecie jak wykorzystać kokosowy rarytas? Odpowiedź znajdziecie poniżej!

"IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić". Wywiad z Anną Jurksztowicz
  • 2
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Gwiazda w kuchni

"IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić". Wywiad z Anną Jurksztowicz

Znana wokalistka i producentka muzyczna Anna Jurksztowicz odsłania swoje drugie oblicze. Od lat jej pasją jest gotowanie, a urządzane przez nią przyjęcia ponoć nie mają sobie równych! Właśnie ukazała się jej książka "IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić", w której zdradza swoje kulinarne sekrety i udziela praktycznych wskazówek jak mądrze i zdrowo gotować, pić i kupować.

Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa
  • 2
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Wydarzenia

Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa

20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa (Meatout Day). Celem tego dnia jest propagowanie zdrowej diety opartej na owocach, warzywach i zbożach. Święto to również okazja do zrezygnowania choć raz w roku z jedzenia mięsa. W tym dniu postawmy na kolorowe dania bezmięsne!

Bloger Tygodnia - Nutka Smaku
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Nutka Smaku

Czy występ w jednym z najpopularniejszych kulinarnych programów telewizyjnych zmienia codzienne życie? Między innymi na to pytanie odpowiada Aleksandra Niparko, autorka bloga Nutka Smaku. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Dobroczynne siemię lniane
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dobroczynne siemię lniane

Len ma cudowne właściwości zdrowotne, a przy tym jest łatwo dostępny i tani. Macie na niego kulinarny pomysł? Zainspirujcie się naszymi przepisami i doceńcie jego smak. Zapraszamy!