Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Medimurje Chorwacja - wino i odpoczynek
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Medimurje Chorwacja - wino i odpoczynek

Wino i wakacje to idealne połączenie. Na urlop warto wybrać się do Chorwacji, w której tradycja wytwarzania wina jest bardzo stara. W malowniczym regionie Medimurje nie tylko będzie mogli napić się dobrego wina, ale również wspaniale wypocząć.

Jedzmy czosnek na zdrowie!
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jedzmy czosnek na zdrowie!

Zimą nasza odporność spada i jesteśmy narażeni na przeziębienia i złe samopoczucie. Jak sobie z nimi radzić? Profilaktycznym lekarstwem okaże się czosnek, który jest prawdziwą bombą witaminową. Jak wykorzystać go w kuchni, do jakich dań pasuje? Sprawdźcie!

Bloger Tygodnia - Wszędobylskie
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Wszędobylskie

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Katarzynę Kusior i Urszulę Osadzińską, czyli tytułowe panie Wszędobylskie. Swoimi przepisami udowadniają, że "domowe" wcale nie oznacza nudne i przewidywalne. Przeczytajcie!

Słodkie i wytrawne dania z jabłkami
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Słodkie i wytrawne dania z jabłkami

Jabłka to owoce, których nie może zabraknąć w naszej kuchni również w czasie zimy. Smakołyki te doskonale urozmaicą dania główne, przekąski i oczywiście najróżniejsze desery.Zatem wgryźcie się w jabłka!

Ciasta bez jaj
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Ciasta bez jaj

Czy każde ciasto musi w swoim składzie zawierać jajka? Oczywiście, że nie! W dzisiejszych czasach możemy eksperymentować z każdym daniem oraz deserem, a w szczególności z ciastami. Odkryjcie przepisy na słodkie wypieki bez dodatku jaj!

Karnawałowe róże – jak je zrobić?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Karnawałowe róże – jak je zrobić?

Karnawał trwa, a róże przyrządzone w tym czasie świetnie wpiszą się w kanon tego okresu. Przeczytajcie wiec artykuł i dowiedzie się jak zrobić ten smaczny i efektywny deser!

Chleb, który wybrać? Przegląd pieczywa
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Chleb, który wybrać? Przegląd pieczywa

Prawie każdy z nas spotkał się z opinią, że „biały chleb” dobrze jest zastąpić tym pełnoziarnistym. Co tak naprawdę znaczy ”biały” i który w takim wypadku wybrać?

Rok 2016 Międzynarodowym Rokiem Roślin Strączkowych
  • 4
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Artykuły

Rok 2016 Międzynarodowym Rokiem Roślin Strączkowych

Ciecierzyca, soczewica, groch, fasola, bób, soja w tym roku nie może zabraknąć ich w Waszej kuchni. Zgromadzenie Ogólne ONZ ogłosiło rok 2016 Międzynarodowym Rokiem Roślin Strączkowych, dzięki temu mamy więcej dowiedzieć się o zdrowotnych i środowiskowych właściwościach roślin strączkowych i włączyć je do swojej codziennej diety.

Jak zrobić faworki?
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić faworki?

Chrupiące, oprószone cukrem pudrem faworki to nieodłączny element karnawałowego stołu. Nigdy nie udało ci się zrobić ich idealnie? Od teraz przyjdzie ci to z wielką łatwością. Oto jak zrobić tradycyjny chrust.