Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Bloger Tygodnia - Moja pasja smaku
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Moja pasja smaku

Wraz z nadejściem Nowego Roku, rozpoczynamy kolejną edycję cyklu Bloger Tygodnia! Na pierwszy ogień idzie blog Moja Pasja Smaku, a dokładnie jego autorka - Paulina Urbańczyk. Zobaczcie, jak poradziła sobie z naszymi pytaniami - zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Przepisy dietetyczne
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przepisy dietetyczne

Wśród najczęściej wymienianych postanowień noworocznych pada temat odchudzania i diety.Wy także pragniecie zrzucić kilka zbędnych kilogramów? Zdecydujcie się więc na nasze lekkostrawne, niedrogie i pyszne przepisy. Zapraszamy!

Karnawałowe przekąski z herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Artykuły

Karnawałowe przekąski z herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre

Ważnym elementem każdego przyjęcia - rodzinnej imprezy, domówki w gronie znajomych, balu jest menu. Przekąski i przystawki na karnawałowym party powinny być smaczne, a jednocześnie proste w przygotowaniu. Aby zaskoczyć gości szybkimi i sprawdzonymi smakołykami, warto sięgnąć po herbatniki Jutrzenka Petit Beurre i autorskie przepisy mistrza kulinarnego Jerzego Sobieniaka.

Owsianka - smak dzieciństwa
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Owsianka - smak dzieciństwa

Jak dobrze rozpocząć nowy dzień? Miseczka rozgrzewającej i sycącej owsianki to idealna propozycja na śniadanie, gdy za oknem prószy śnieg. Przekonajcie się, dlaczego warto by zagościła w Waszej diecie na stałe.

Słodka Wielkanoc z Colianem
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Słodka Wielkanoc z Colianem

Wyśmienite czekolady, praliny, czekoladki, galaretki oraz wyroby skierowane do najmłodszych konsumentów - taką ofertę słodyczy przygotowała firma Colian z okazji Świąt Wielkanocnych. Każdy znajdzie "coś słodkiego" dla siebie.

Odkryj smaki streetfood w Warszawie
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Restauracje Warszawa

Odkryj smaki streetfood w Warszawie

Kulinarne inspiracje ulicznymi smakami Szanghaju czy Nowego Jorku nie muszą kojarzyć się wyłącznie z fast-foodową budką. Streetfood to nie tylko hamburger czy hot-dog udowadnia nam to restauracja MOMU.gastrobar na placu Teatralnym w Warszawie.

Kamut - najstarsza pszenica świata
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Kamut - najstarsza pszenica świata

Kamut to antyczne zboże, które jest krewniakiem powszechnie znanej pszenicy. Sprawdźcie, jak możecie wykorzystać je w swoich potrawach i dlaczego warto, by zagościło na dobre w waszej kuchni!

Kulinarne trendy na 2016 rok
  • 4
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Artykuły

Kulinarne trendy na 2016 rok

Znudził Wam się jarmuż, jagody goji czy nasiona chia? Przedstawiamy Wam kulinarne trendy na 2016 rok. Sprawdźcie jakie nowe smaki będziemy odkrywać!

Słodkie prezenty na Dzień Babci i Dziadka oraz Walentynki
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Słodkie prezenty na Dzień Babci i Dziadka oraz Walentynki

Dzień Babci, Dzień Dziadka oraz Dzień Świętego Walentego to dni szczególnie sprzyjające okazywaniu uczuć najbliższym osobom. Naszych bliskich z pewnością ucieszą słodkie upominki, przygotowane specjalnie na te okazje przez marki Goplana, Solidarność, Mella i Akuku!

Kategoria promowana - styczeń
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Artykuły

Kategoria promowana - styczeń

Od 1 do 31 stycznia dodatkowo promujemy - 20 wirtualami dania z kaszami, cykorią oraz jarmużem i czarną rzepą. Pamiętajcie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na wybrane przez siebie nagrody! Czekamy na Wasze przepisy!