

Pleśniejący chleb
Chyba każdy z nas doskonale wie, jak szybko psuje się chleb - m.in. pleśnieje. Znam idealny sposób na to, by tego uniknąć!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Chyba każdy z nas doskonale wie, jak szybko psuje się chleb - m.in. pleśnieje. Znam idealny sposób na to, by tego uniknąć!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Łucją Serafin, autorką bloga Fabryka Kulinarnych Inspiracji. Chociaż słowo "fabryka" może kojarzyć się z wytwarzaniem czegoś w dużych ilościach i na szeroką skalę, w jej kulinarnej fabryce powstają same perełki. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
W dzieciństwie święta pachniały młodym świerkiem przyniesionym z lasu, smakowitą zupą grzybową, czerwonym barszczem, cytrusami i korzennymi ciasteczkami. Zapachy te do dziś pobudzają nasze receptory i powodują, że uśmiech pojawia się na naszych twarzach. Czy Wasz dom również pachnie wigilijnymi pysznościami? Wiecie co one symbolizują? Koniecznie przeczytajcie artykuł!
Okres świąteczny wypełniony jest zapachem cytrusów, czerwonego barszczu, smakowitej ryby i oczywiście niezastąpionej zupy grzybowej. Nie macie sprawdzonego patentu na jej przygotowanie? Rozwiązania szukajcie w naszych przepisach!
Rozpoczynamy czwarty, ostatni etap konkursu 4 pory roku - Kulinarnie! Przygotuj dowolną zimową potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej zimy! Wygraj atrakcyjne nagrody!
Przygotuj dowolną zimową potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej zimy. Wygraj atrakcyjne nagrody! Nagrodą główną jest toster Raven.
Śledzie w śmietanie uprzednio marynujemy w occie lub soku z cytryny i dodajemy jabłko pokrojone w małą kostkę. Wszystko przykrywamy grubą warstwą śmietany.
Herbata jest jednym z ulubionych napojów Polaków. Chwile, którym towarzyszy filiżanka aromatycznego naparu są niczym wyjątkowy rytuał, który kojarzy się z miłym odprężeniem, sposobem na zrelaksowanie ciała, zmysłów oraz poprawę nastroju. Teraz te chwile mogą być jeszcze lepsze, dzięki nowym aromatyzowanym herbatom Lipton.
Szukacie przepisu na tradycyjny barszcz na Wigilię? Nie wiecie z czym najlepiej smakuje oraz w czym go podać? Koniecznie przeczytajcie artykuł i zabierzcie się za jego przygotowanie. Do dzieła!
Choć kokosy znane są wszystkim, niewiele osób wie, że istnieje taki specyfik jak olej kokosowy. Dowiedzcie się, „z czym to się je”, jak się go wytwarza, czy warto z niego korzystać (i w jaki sposób). Właściwości tego produktu z pewnością was zaskoczą!