

Tort weselny
Prawdopodobnie ciasta ze zdjęcia nie skojarzylibyście z tortem ślubnym - a jednak! Przeczytajcie, jak na przestrzeni wieków zmieniały się tradycje związane z najważniejszym deserem weselnym.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Prawdopodobnie ciasta ze zdjęcia nie skojarzylibyście z tortem ślubnym - a jednak! Przeczytajcie, jak na przestrzeni wieków zmieniały się tradycje związane z najważniejszym deserem weselnym.
Lubisz ryby, ale zupełnie nie wiesz, jak należy je przygotować? W naszym artykule znajdziesz wiele informacji na ten temat. Zapraszamy do lektury!
Należy do tej samej rodziny roślin ślazowatych co bawełna, kakaowiec i hibiskus. Jest jedną z najbardziej odpornych roślin na świecie, ale przymrozek może zniszczyć jej owoce. Przeczytaj i dowiedz się więcej o tym mało znanym u nas warzywie.
Któż z nas nie słyszał chociaż raz pojęcia DAKTYLE. Warto dowiedzieć się trochę więcej o ich niezwykłych właściwościach.
Po raz kolejny przekonacie się, że jedzenie wcale nie jest nudne. Wręcz przeciwnie - daje wiele artystycznych możliwości. Czy ktoś z Was chciałby zjeść Madonnę? Wszystko jest możliwe. Zapraszamy do oglądania naszej galerii!
Pasteryzacja jest jedną z najpopularniejszych metod utrwalania żywności. Zabieg ten mający na celu zniszczenie wszelkich drobnoustrojów, drożdży i bakterii to nic innego jak ogrzewanie produktów do określonej temperatury.
Lato to idealny czas na przygotowanie domowych i smacznych przetworów – dżemów, konfitur, powideł, pikli, sałatek. Do ich przyrządzenia oprócz świeżych dojrzałych owoców lub warzyw potrzebne nam będą naczynia, w których zamkniemy nasze kulinarne smakołyki. Słoiki nadają się do tego idealnie.
Kiszone, konserwowe, a nawet z dodatkiem imbiru i pieprzem cayenne - to tylko niektóre z naszych propozycji na pyszne ogórkowe przetwory. Chcesz wiedzieć więcej? Przeczytaj nasz artykuł i ciesz się wyśmienitym smakiem ogórków przez cały rok!
Wiosna to czas, kiedy wszystko budzi się do życia. Również nasze gotowanie nabiera zupełnie innych kolorów. Poznajcie najlepsze przepisy tej wiosny! Zobaczcie czy jesteście wśród laureatów!
Bazary wciąż pełne są świeżych warzyw. Jeśli chcecie cieszyć się nimi przez cały rok, warto je zamrozić. Jakimi sposobami to zrobić? Odpowiedzi szukajcie w artykule!