

Przetwory ze śliwek
Śliwki to owoce, które idealnie nadają się na domowe przetwory. Pysznym dżemem śliwkowym możesz smarować pieczywo, naleśniki. Co jeszcze możesz przyrządzić ze śliwek? O tym w artykule!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Śliwki to owoce, które idealnie nadają się na domowe przetwory. Pysznym dżemem śliwkowym możesz smarować pieczywo, naleśniki. Co jeszcze możesz przyrządzić ze śliwek? O tym w artykule!
Grillowane ryby smakują wyśmienicie - im sztuka jest tłustsza, tym zdrowsza. Przyrządzanie tym sposobem nie jest trudne, jednak trzeba pamiętać o kilku ważnych rzeczach. Jakich? Odpowiedzi szukajcie w artykule!
To nowoczesna metoda, która zyskała aprobatę wśród profesjonalistów i mistrzów kulinarnych. Na czym właściwie polega "długie gotowanie" i dlaczego staje się coraz bardziej popularne? O tym w artykule!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Paulinę Jakubczak, autorkę bloga Na Okruszku. Skromna nazwa nie odzwierciedla niezwykle bogatej zawartości, którą dzieli się ze swoimi Czytelnikami. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Pełen kosz dorodnych borowików to marzenie wielu grzybiarzy. Gdzie ich szukać, jak rozpoznać i z czym podawać? Odpowiedzi szukajcie w poniższym artykule!
Po raz kolejny zapraszamy Was do obejrzenia galerii, w której zobaczycie w jak twórczy sposób można wykorzystać... produkty spożywcze. Te zdjęcia Was zaskoczą!
Śliwki mają swoje święto! 23 września obchodzimy Dzień Śliwki. Te pyszne owoce warto jeść na surowo, dodawać do potraw oraz przygotowywać z nich przetwory.
Z tego owocu można zrobić wiele smacznych, a przede wszystkim zdrowych przetworów. Czy wiesz, jak je przygotować? Informacje na ten temat znajdziesz w artykule - zapraszamy do lektury!
Zanim zabierzemy się do szukania przepisów na grzybowe smakołyki, warto przeczytać kilka zdań, z których dowiemy się o grzybach trochę istotnych faktów i ciekawostek. Zapraszamy do zapoznania się z podręcznikiem każdego grzybiarza!
Każda okazja jest dobra, by podać pyszną sałatkę. Doskonale nadaje się na podwieczorek lub drugie śniadanie, może też zastąpić zupę. Jak sprawić, żeby sałatka wszystkim smakowała? O tym w artykule!