

Ach ta cebula!
... bo przez Panią wszyscy płaczą. Podobnie jak w dziecięcym wierszu, cebula większości kojarzy się z łzawieniem oczu, a także niemiłym oddechem. Cóż, ale to by było na tyle jeśli chodzi o wady tego warzywa.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
... bo przez Panią wszyscy płaczą. Podobnie jak w dziecięcym wierszu, cebula większości kojarzy się z łzawieniem oczu, a także niemiłym oddechem. Cóż, ale to by było na tyle jeśli chodzi o wady tego warzywa.
Nieduża, żółta i kwaśna. Takie skojarzenie z cytryną jest najczęściej spotykane. Jaka jest naprawdę? Zapraszam do lektury!
Niedawno odbyło się w Warszawie niesamowite wydarzenie! Uczestnicy mieli okazję poczuć klimat Azji i Pacyfiku lawirując wśród stoisk z aromatycznymi ziołami, herbatami i przyprawami.
Celebracja tygodnia szparagów w portalu gotujmy.pl trwa w najlepsze. Wiecie już doskonale jak przygotować szparagi, jak je mrozić i jak je ugotować, by rozpływały się w ustach oraz były doskonałym dodatkiem.
Czy wiecie, że szparagi były wykorzystywane w chińskiej medycynie do leczenia wielu schorzeń i dolegliwości? Również dzisiaj są doceniane i proponowane w wielu specjalistycznych dietach, jako recepta na dobre samopoczucie oraz niezbędny element odpowiednio zbilansowanej diety.
Większość osób wybiera się do restauracji, by spędzić miło czas i smacznie zjeść. Jednak w tych lokalach wystarczy Ci sam widok z okna, by poczuć się wyjątkowo i niesamowicie. Zobacz te wspaniałe miejsca!
Od 1 do 30 czerwca dodatkowo promujemy - 20 wirtualami - przepisy zawierające w swoim składzie truskawki, czereśnie, arbuza, bób, cukinię, zielony groszek, młodą kapustę. Uwaga! Od teraz za przepisy w kategorii promowanej otrzymacie nie 10 ale 20 wirtuali ekstra.
Od czosnku i pomidorów, po nasiona lnu i jogurt - oto krótka lista produktów żywnościowych, które prawdopodobnie cały czas jedliście źle. Przeczytajcie jak to zmienić.
Dania z pary są smaczne i proste do przygotowania. Sprawdź jakie przepisy dla Was przygotowaliśmy!
Dla prawdziwego artysty przeszkody nie stanowi materiał, na którym pracuje. Zobacz, jak wspaniałe i niewiarygodne figury można stworzyć, rzeźbiąc w owocach! Prezentujemy 5 wspaniałych dzieł.