gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Jajko i jego tajemnice
Jajko - zapewne większość z nas jadło, chociaż jedno jajko w swoim życiu. Jajko można jeść w różnej postaci: na twardo, na miękko, w sałatce, czy w placku.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Jajko - zapewne większość z nas jadło, chociaż jedno jajko w swoim życiu. Jajko można jeść w różnej postaci: na twardo, na miękko, w sałatce, czy w placku.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Zdarza Ci się miewać długi lub częsty katar? Po dwóch dniach się nasila i nie możesz już wstać nawet z łóżka?
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Sery. Prawie każdy z nas nie raz jadał ten rodzaj nabiału. Można rozróżniać różnego rodzaju sery. Są białe, żółte, kozie, topione, pleśniowe.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Nieustannie w kuchni mieszają się zapachy przeróżnych pieczonych, gotowanych, czy smażonych dań. Jak pozbyć się nieprzyjemnych zapachów?
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Pomysłów na dania z parówek jest wiele. Poznajcie kilka z nich, by wiedzieć, czym zachwycić gości, kiedy przyjdą.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Zdarza się, że choć jak najdokładniej odzwierciedlamy sposób przygotowania ciasta z książki, czy programu telewizyjnego, coś wyjdzie nie tak.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Któż z nas nie zajadał się pysznymi bułeczkami drożdżowymi? Zapewne, niewielu by odpowiedziało, że nie jadło ich nigdy. Bułeczki drożdżowe nie dość, że pyszne to jeszcze nie drogie.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Już niedługo maj, miesiąc pierwszej komunii świętej. Jak przygotować się do tej uroczystości? Na co zwrócić najważniejszą uwagę, przygotowując się do wyprawienia przyjęcia?
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Przeziębienie, to problem, który coraz częściej dopada nas w wiosennej porze roku. Niestety, pomimo tego, że słońce świeci i wydaje nam się, że jest ciepło, wcale tak nie jest.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 22120 kalorii - tyle zawiera pęczek zdrowej i świeżej rzodkiewki. Posada mnóstwo minerałów i witamin, dlatego była często używana przez ludzi w starożytności. Poznaj pyszną, jędrną i zdrową rzodkiewkę.