

Rzodkiewka- chrupka i kolorowa
20 kalorii - tyle zawiera pęczek zdrowej i świeżej rzodkiewki. Posada mnóstwo minerałów i witamin, dlatego była często używana przez ludzi w starożytności. Poznaj pyszną, jędrną i zdrową rzodkiewkę.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
20 kalorii - tyle zawiera pęczek zdrowej i świeżej rzodkiewki. Posada mnóstwo minerałów i witamin, dlatego była często używana przez ludzi w starożytności. Poznaj pyszną, jędrną i zdrową rzodkiewkę.
W dzisiejszych czasach bardzo ważne jest, abyśmy wiedzieli co jemy. Nadmiar niepotrzebnych tłuszczów, cukrów i kalorii doprowadza do nadwagi, otyłości i różnych chorób.
Ubite białka to ok. 25% sukcesu ciasta. Są zawsze używane do upieczenia biszkopta, ale także do przygotowania innych ciast, mas lub deserów.
Bita śmietana 30% lub 36%, to bardzo częste połączenie z ciastem. Wystarczy ubić i przełożyć nią biszkopty, dodać owoce i już mamy gotowy, pyszny placek.
Gotowanie jest piękną sztuką. Dobór odpowiednich składników i przypraw gwarantuje nam niepowtarzalność i sukces. Zachęcamy Was do poszerzania swojego kulinarnego repertuaru! Czy słyszeliście o kalafiorze romanesco albo fioletowych ziemniakach?
Inna nazwa tych owoców to morwa indyjska - znana już w starożytności jako panaceum na różne dolegliwości. Obecnie wraca do łask i coraz częściej jest wykorzystywana w medycynie naturalnej.
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem zwolenniczką domowych wyrobów. Twaróg też robię sama, bo chcę być pewna, że jem produkty najwyższej jakości
Mleko to mleko? Otóż nie. Jest ich kilka rodzajów, a różnią się one metodą produkcji. Co zatem warto wiedzieć, by kupować świadomie?
Kasza gryczana jest dość mało popularna, ze względu na charakterystyczny smak. Ja uwielbiam ją w sałatkach.
Mąka gryczana coraz częściej gości na stołach Polaków. Dzieje się tak dlatego, że jest zdrowszą alternatywą dla innych mąk.