redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Regulamin konkursu - Wiosenne przebudzenie
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem I etapu konkursu: Cztery pory roku - kulinarnie! – WIOSENNE PRZEBUDZENIE.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem I etapu konkursu: Cztery pory roku - kulinarnie! – WIOSENNE PRZEBUDZENIE.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Wielkanoc to czas pysznego biesiadowania. Przygotowałam dla Was listę moich ulubionych potraw, którymi lubię raczyć moich gości - są pyszne, zdrowe a do tego tradycyjne!
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Nieodłącznym elementem świąt są potrawy specjalnie przygotowywane na ten czas. Jedną z grup dań charakterystycznych dla Wielkanocy są mięsa, w tym - pasztety. Przeczytajcie, w jaki sposób zabrać się do przyrządzania tego specjału.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Święta wielkanocne tuż, tuż. Gdzie się nie obejrzymy, tam widać kolorowe jajka, zajączki, baranki. Czy zastanawialiście się kiedyś, co wspólnego ma baranek z zajączkiem?
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Oprócz symbolu nowego życia, jajka są jednym z najważniejszych pokarmów podczas Wielkanocy. Przyrządzane na wiele sposobów nie tylko doskonale smakują, ale też pięknie wyglądają. Sprawdźcie moje pomysły na podanie jajek!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Macie ochotę na słodką przekąskę? Przygotujcie czekoladowy smakołyk, który zapamiętacie na długo! Przeczytajcie nasz artykuł i sprawdźcie, która z propozycji jest dla Was najlepsza.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Mała, biała główka z delikatną osłonką, której łatwo się pozbyć by dostać się do serca przyprawy. Ma ponad 250 odmian i w Polsce jest bardzo lubianym dodatkiem do wielu potraw.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Każda z nas lubi o siebie dbać, a jeżeli możemy to robić przy pomocy składników znalezionych w kuchennych szafkach to czy można sobie wyobrazić lepszy sposób na spędzanie wolnego czasu?
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Niedługo zacznie się sezon na szparagi. Co warto wiedzieć o tym smacznym warzywie i jak je przygotować ?
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Granat jest symbolem płodności. Pod skorupką kryją się soczyste pestki. Dlaczego warto jeść granaty? Zapraszam do dalszego czytania.