

Jak "odchudzić" wielkanocne wypieki?
Święta to doskonała okazja, by nabrać dodatkowych kilogramów. Co zatem zrobić, by jeść bez ograniczeń i nie przytyć? Poznajcie moje sprawdzone sposoby.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Święta to doskonała okazja, by nabrać dodatkowych kilogramów. Co zatem zrobić, by jeść bez ograniczeń i nie przytyć? Poznajcie moje sprawdzone sposoby.
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem I etapu konkursu: Cztery pory roku - kulinarnie! – WIOSENNE PRZEBUDZENIE.
Wielkanoc to czas pysznego biesiadowania. Przygotowałam dla Was listę moich ulubionych potraw, którymi lubię raczyć moich gości - są pyszne, zdrowe a do tego tradycyjne!
Nieodłącznym elementem świąt są potrawy specjalnie przygotowywane na ten czas. Jedną z grup dań charakterystycznych dla Wielkanocy są mięsa, w tym - pasztety. Przeczytajcie, w jaki sposób zabrać się do przyrządzania tego specjału.
Święta wielkanocne tuż, tuż. Gdzie się nie obejrzymy, tam widać kolorowe jajka, zajączki, baranki. Czy zastanawialiście się kiedyś, co wspólnego ma baranek z zajączkiem?
Oprócz symbolu nowego życia, jajka są jednym z najważniejszych pokarmów podczas Wielkanocy. Przyrządzane na wiele sposobów nie tylko doskonale smakują, ale też pięknie wyglądają. Sprawdźcie moje pomysły na podanie jajek!
Macie ochotę na słodką przekąskę? Przygotujcie czekoladowy smakołyk, który zapamiętacie na długo! Przeczytajcie nasz artykuł i sprawdźcie, która z propozycji jest dla Was najlepsza.
Mała, biała główka z delikatną osłonką, której łatwo się pozbyć by dostać się do serca przyprawy. Ma ponad 250 odmian i w Polsce jest bardzo lubianym dodatkiem do wielu potraw.
Każda z nas lubi o siebie dbać, a jeżeli możemy to robić przy pomocy składników znalezionych w kuchennych szafkach to czy można sobie wyobrazić lepszy sposób na spędzanie wolnego czasu?
Niedługo zacznie się sezon na szparagi. Co warto wiedzieć o tym smacznym warzywie i jak je przygotować ?