

Kokos - cenny owoc
Kokos, to bardzo dobry owoc, który może nam dać więcej witamin i wartości odrzywczych, niż sobie myślimy. Poczytajmy o jego właściwościach.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kokos, to bardzo dobry owoc, który może nam dać więcej witamin i wartości odrzywczych, niż sobie myślimy. Poczytajmy o jego właściwościach.
Porzeczki, jako wspaniałe bogactwo witamin i minerałów dające zdrowie, oraz duży zastrzyk energii. Polecam poczytać
To popularne zioło, które pomaga w leczeniu wielu dolegliwości, począwszy od dolegliwości z krążeniem aż po bóle stawów.
Bardzo dobre migdały można używać nie tylko do dekorowania placków czy deserów. Poznajmy ich właściwości.
Tę piękną i aromatyczną przyprawę możemy sobie sami hodować, aby czerpać z niej wiele dobroczynnych właściwości.
Jest to piękne zioło zarówno w okresie kwitnienia, jak również przy dojrzewaniu owoców. Poczytajcie o głogu.
Cynamon - najstarsza przyprawa stosowana w kuchni i w medycynie. Przeczytajcie o jego właściwościach!
Cytryny często dodawane są do dań lub sosów. Przeważnie w postaci soku lub startej skórki.
Szprotki, są małymi rybkami, ale z tych maleńkich pysznych skarbów morza można zdziałać cuda na talerzu.
Często, aby wyleczyć się z przeziębienia stosujemy babcine sposoby. Mleko z miodem, syrop z czosnku i cebuli czy stawianie baniek to tylko niektóre z nich.