Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Bulgur, zdrowa kasza w kuchni
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kulinarne ABC

Bulgur, zdrowa kasza w kuchni

Kasz bulgur jest bardzo znana na Bliskim Wschodzie, w kuchni arabskiej i tureckiej. Doskonale sprawdza się jako alternatywa kuskusu i ryżu. Jest też od nich dużo zdrowsza.

Pomysły na lekki wiosenny obiad
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Pomysły na lekki wiosenny obiad

Za oknem coraz częściej króluje słońce, mamy wtedy ochotę na lekkie i pożywne smakołyki. Nie masz sprawdzonego pomysłu na taki posiłek? Przeczytaj nasz artykuł i zainspiruj się kulinarnie!

„Zdrowie ciała” ,czyli Rzeżucha
kloruś kloruś | Złoty Ekspert | Przepisów: 945, Artykułów: 17
Kulinarne ABC

„Zdrowie ciała” ,czyli Rzeżucha

Lubicie rzeżuchę? Ja bardzo! Mimo, że większości kojarzy się z Wielkanocą, ja wysiewam ją już od jesieni, właściwie przez całą zimę. Dzięki temu mam świeżą zieleninę do kanapek i pyszny, lekko ostry smak, zawsze pod ręką.

Z czym podawać ćwikłę?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Z czym podawać ćwikłę?

Masz ochotę na wyrazisty dodatek? Przygotuj posiłek z dodatkiem pysznej ćwikły - przeczytaj artykuł i sprawdź nasze pomysły na ten smakołyk!