

Jak zrobić ciasto przeznaczone do gotowania
Każda pani prowadzącą gospodarstwo domowe, powinna znać metody obróbki kulinarnej ciast, przeznaczonych do gotowania.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Każda pani prowadzącą gospodarstwo domowe, powinna znać metody obróbki kulinarnej ciast, przeznaczonych do gotowania.
Ten biały proszek ma bardzo szerokie zastosowanie. Można jej używać na wiele sposobów, potrafi zdziałać cuda. Dowiedzcie się, do czego możecie ją stosować.
Domowy rosół jest pyszny. W połączeniu z przygotowywanym samodzielnie makaronem - mamy prawdziwą ucztę dla podniebienia. Oprócz wybornego smaku, zupa ta korzystnie wpływa na nasze zdrowie podczas przeziębienia.
W sklepach bardzo często można spotkać czosnek chiński, nazywany potocznie "podróbką" - daleko mu do naszej polskiej odmiany. Mimo to jest chętnie kupowany ze względu na niższą cenę.
Spożywane w odpowiednich ilościach może pomóc w utrzymaniu zdrowia w odpowiednim stanie. Jesteście zdziwieni? Dowiedzcie się więcej, jak piwo wpływa na organizm!
Spokrewniony z cebulą, podobnie jak ona, zawiera dużo witaminy C - zwłaszcza jego liście. Do tego jest warzywem łatwo dostępnym, tanim i zdrowym. To nie koniec jego zalet!
Głównym związkiem, któremu chrzan zawdzięcza swoje właściwości jest syringina - glikozyd siarkowy, który rozpadając się wytwarza olejek gorczycowy.
Wiele z nas boryka się z problemem blizn na twarzy - oto sposoby na walkę z nimi.
Nie obawiajcie się tej nazwy - "ghee" to nic innego jak zapewne dobrze Wam znane klarowane masło. Jedną z jego charakterystycznych cech jest długa przydatność do spożycia. Poznajcie jego inne zalety.
Wodorosty te zamieszkują morza ciepłe oraz zimne. Hodowane są także w laboratoriach ze względu na zastosowanie w kosmetyce. Dowiedz się więcej na temat tej ciekawej rośliny!