

Kapusta, głowa pusta
Od dawna znane jest nam powiedzenie, że "kapusta, głowa pusta". Ale, jak się okazuje, jest to cenne warzywo.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Od dawna znane jest nam powiedzenie, że "kapusta, głowa pusta". Ale, jak się okazuje, jest to cenne warzywo.
Od dawna wiadomo, że nasiona fasoli zawierają duże ilości białka. Pod tym względem przewyższają najlepsze gatunki mięs, takich jak szynka czy schab.
Katalog nagród Gotujmy z Nagrodami został wzbogacony o nowe nagrody. Znajdziecie w nim - sandwicze Philips, automaty do gotowania jajek, zestawy młynków do przypraw oraz ciekawe książki.
Nieraz zadajemy sobie pytanie, czy warto jeść orzechy a, jeżeli tak, to na które się zdecydować.
Po zimie, kiedy jest mniej ruchu, często w naszych organizmach zalegają toksyny. Niejednokrotnie zdarza się, że przybywa kilogramów. Warto sięgnąć po radę i postarać się w skuteczny sposób oczyścić organizm.
Jestem poznanianką, a wiadomo jaką opinię mają w kraju poznaniacy. Choć do Szkotów nam brakuje, to z pewnością nie lubimy niczego wyrzucać i marnotrawić, także w kuchni. Sprytne triki pozwolą nam na wykorzystanie w pełni składników jakimi dysponujemy.
Pyszne, chrupiące i zdrowe. Świetne jako przegryzka, dodatek do ciast i deserów, czy dań mięsnych. Wśród nich każdy znajdzie swoje ulubione... o czym mowa? O orzechach!
Mleko zna każdy, a spożywać go można na mnóstwo sposobów: pić samodzielne, w postaci kefiru, zsiadłego mleka, jogurtu, koktajlu. Zabiela się nim zupy i sosy, a także dodaje się je do wypieków i placuszków. Słowem w kuchni jest nieodzowne!
Kuchnia jest miejscem gdzie spędzamy dużo czasu, przyrządzając i spożywając posiłki, dlatego warto dołożyć wszelkich starań, aby zapewnić tam odpowiednie warunki pracy i odpoczynku dla rodziny.
Mniszek lekarski, zwany mleczem lub mniszkiem pospolitym jest bardzo popularną rośliną występującą w całej Europy, Azji i obu Amerykach. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z jego licznych właściwości leczniczych.