

Zdrowotne właściwości sałaty
To cenne warzywo - nie tylko ze względu na niską kaloryczność, dzięki której jest elementem wielu diet odchudzających, ale również jako roślina wykazująca właściwości lecznicze. Sprawdźcie, na co pomaga!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
To cenne warzywo - nie tylko ze względu na niską kaloryczność, dzięki której jest elementem wielu diet odchudzających, ale również jako roślina wykazująca właściwości lecznicze. Sprawdźcie, na co pomaga!
Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji konkursu Hortex! Tym razem tematem przewodnim jest kuchnia polska. Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!
Cieszyć się jego smakiem możemy bardzo krótko, dlatego czas kiedy jest dostępny trzeba wykorzystać jak najlepiej!
Zdrowa i pyszna - zawiera wiele cennych witamin, które są niezbędne dla naszego organizmu. Występuje w wielu odmianach, dzięki czemu może zmieniać nie tylko smak ale także wygląd dania, do którego jej użyjemy.
Nie trzeba być gwiazdą zza oceanu, by tak jak one korzystać ze wspaniałych właściwości tego warzywa. Kojarzony ze składnikiem wywaru do zup, świetnie smakuje w innych potrawach.
Znamy wyniki II edycji konkursu Podróże kulinarne z Hortex. Dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!
Biała czy czerwona, nie tylko dobrze smakuje ale przede wszystkim jest bardzo zdrowa. Sprawdźcie, czy znacie wszystkie właściwości cebuli!
Inaczej nazywane lebiodką jest coraz bardziej popularnym zielem, które stosujemy w kuchni. Warto wiedzieć, gdzie jeszcze jest wykorzystywane ze względu na swoje właściwości.
Po bretońsku czy podana w zupie, fasola zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych potrzebnych dla organizmu. Warto korzystać z jej dobrodziejstw!
To prawdziwa witaminowa bomba - zostań więc kulinarnym saperem i "rozbrajaj" ją w swojej kuchni jak najczęściej! Dlaczego warto wpisać ją na stałe do swojego menu? Sprawdź!