

Suszone śliwki - bogactwo witamin
Dawno, dawno temu śliwki były pokarmem, który pomagał przetrwać karawanom w przeprawach przez pustynię. Dziś stanowią znakomity i zdrowy dodatek do najrozmaitszych dań.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dawno, dawno temu śliwki były pokarmem, który pomagał przetrwać karawanom w przeprawach przez pustynię. Dziś stanowią znakomity i zdrowy dodatek do najrozmaitszych dań.
Szukasz ciekawych pomysłów na przygotowanie pysznego, a jednocześnie błyskawicznego śniadania? Dobrze trafiłeś!
Jeśli macie ochotę rozpocząć przygodę z wypiekami, warto wiedzieć jakie ciasta mamy do wyboru, czym się różnią i jak je przygotować aby zawsze były pyszne!
Pomagają łatwiej, sprawniej, szybciej osiągnąć zamierzony efekt kulinarny. Przeczytajcie kilka sprawdzonych sztuczek, które przydają się przy pieczeniu i sprawią, że Wasze wypieki zawsze się udadzą!
Bez wody nie ma życia, to zdanie znają chyba wszyscy - jednak czy wiecie, jakie dokładnie funkcje pełni ona w organizmie? Skąd, oprócz picia w czystej postaci, możemy ją pozyskiwać?
Czy wiedzieliście, że w grupie "E" znajdziecie też takie substancje, które nie wpływają negatywnie na organizm? Od teraz będziecie mieć pewność, czy to co jecie jest naprawdę zdrowe!
Związki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu - tym właśnie są składniki mineralne. Żeby zadbać o właściwą dietę, należy przede wszystkim wiedzieć, gdzie ich szukać!
Dostarczają nam ich prawie wszystkie produkty, które spożywamy - niektóre witaminy wprowadzamy do organizmu, nawet o tym nie wiedząc. Sprawdźcie więc, w jakich produktach znajdziecie najważniejsze z nich!
Odgrywają w słodkościach kluczową rolę - zawsze powinny idealnie komponować się z całością deseru. Poznajcie sposoby na różne rodzaje kremów!
Dynia kojarzy nam się przede wszystkim z amerykańskim świętem lub pestkami dodawanymi do różnych potraw. Chciałabym Wam przedstawić coś zupełnie innego - olej, którego stosowanie daje wspaniałe rezultaty - nie tylko w kuchni!